Erbil'de 11 Türkmen Asker İçin Anma Töreni

ITC Erbil Teşkilatı, Musul'un Telafer ilçesinde terör örgütü DEAŞ ile girdikleri çatışmada hayatını kaybeden 11 Türkmen asker için anma töreni düzenledi ITC Erbil Milletvekili Maruf: 'Hayatını kaybeden askerler, Türkmen varlığını korumak için şehit oldular. Bazı taraflar, Türkmenlerin askeri operasyonlara katılmadığını iddia ediyor. Bu şehitlerimiz, hem Musul hem de Telafer operasyonuna katıldığımızın en iyi nişanesidir'

Irak Türkmen Cephesi (ITC), Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu sırasında Telafer ilçesinde hayatını kaybeden Irak ordusunda görevli 11 Türkmen asker için Erbil'de bir anma töreni düzenledi.

ITC'nin Erbil'deki parti binasında düzenlenen anma törenine, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ITC Erbil Milletvekili Aydın Maruf ve Telafer'in önde gelen Türkmen şahsiyetleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan anma töreninde konuşan Maruf, terör örgüt DEAŞ'a karşı Türkmenlerin de kan akıttığını ve bunun en iyi kanıtının da çatışmalarda ölen 11 askerin olduğunu ifade etti.

Türkmenler için Telafer ilçesinin önemli olduğuna vurgu yapan Maruf, 'Telafer Türkmen kimliği taşıdığı için önemlidir. Herhangi bir mezhep ve grup ayrımı yapmadan her zaman o topraklardaki soydaşlarımızın yanındayız.' dedi.

Maruf, 'Hayatını kaybeden askerler, Türkmen varlığını korumak için şehit oldular. Bazı taraflar, Türkmenlerin askeri operasyonlara katılmadığını iddia ediyor. Bu şehitlerimiz, hem Musul hem de Telafer operasyonuna katıldığımızın en iyi nişanesidir.' diye konuştu.

Anma töreni, ölen Türkmen askerlerin hayatını anlatan bir slayt gösterisiyle sona erdi.

Söz konusu askerler, 3 gün önce Telafer ilçesine yakın bir bölgede terör örgütü DEAŞ ile girdikleri çatışmada hayatlarını kaybetmişti.
Kaynak: AA