Engellilere Yönelik 'Liderlik Ve İletişim' Semineri

İzmir'de Gündoğdu Rotary Kulübü tarafından gerçekleştirilen RYLA (Rotary Yarının Liderlerini Arıyor) organizasyonu çerçevesinde 50 ortopedik engelli genç, liderlik ve iletişim ana temalı eğitim aldı.

İzmir'de bir otelde 2 gün süren 'Liderlik ve İletişim' adlı organizasyonda 50 engelli genç liderlik eğitimi aldı, Tekerlekli Sandalye Dans Projesi kapsamında dans etti, pandomim ve mozaik çalışmalarında yer aldı.

Profesyonel koç, stratejik danışman ve mozaik sanatçılarıyla bir araya gelen engelliler, sanat ve eğitim dolu 2 gün geçirdi. Organizasyonun ikinci akşamında tiyatrocu engelli genç Erman Eranıl 'Sakata Geldik' adlı stand-up gösterisi yaptı.

Organizasyonu gerçekleştiren Gündoğdu Rotary Kulübü'nün başkanı Ayda Özeren, organizasyonun çok fazla dalı bir arada barındıran çok yararlı bir eğitim olduğunu belirtti.

Özeren, kuru kuru eğitim yapmak yerine sanat dolu bir eğitim yapmayı hedeflediklerini ifade ederek, 'Engelli arkadaşlarımız sanata ulaşmalarında teknik desteğe ihtiyaç duydukları için programa sanata dair her şeyi sığdırdık. Mozaik sanatıyla çalıştılar, yönlendirme yapmadık içlerindeki lideri keşfetmelerini istedik.' dedi.

Engelli tiyatrocu Eranıl ise bu organizasyonda yer almaktan çok mutlu olduğunu belirterek, gösterilerini engellilerin yaşadıkları zor durumları mizahi bir dille anlatarak farkındalık oluşturmak için gerçekleştirdiğini ifade etti.

Eranıl, amacının mizahın gücünü kullanarak, insanların engellilere bakış açısını değiştirmek olduğunu belirterek, 'Genelde sakatlara çok acıma gözüyle bakıyorlar, biz o acıma gözünü biraz kaldıralım, hayatın içinde komik durumlar olduğunu, bizim de sosyal ve güzel bir hayat yaşadığımızı anlatmak istedik. Hayatımızdaki sakata gelmeleri konuşuyoruz. Mizahın gücüyle hem gülüyoruz, eğleniyoruz hem de mesaj veriyoruz. İnsanlar buradan boş çıkmadılar, insanlar çok şey öğrenerek çıktılar buradan.' dedi.

Kaynak: AA