Siirt Üniversitesi'nde Yeni Yaşam Alanı Yapılacak

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Siirt Üniversitesi Kezer Kampüsü'nde yeni yaşam alanının yapılacağını bildirdi.

Rektör Erman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kezer Kampüsü'nde 100 lojmanın yapılmasının üniversiteye öğretim üyesi akışı açısından önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Daha önce 150 daireli lojman projesini tamamlayıp personele teslim ettiklerini aktaran Erman, 'Böylelikle şehirdeki kampüsümüzde ve Kezer Kampüsü'nde olmak üzere toplam 250 daireli lojman kapasitesine ulaşmış olacağız. Bu yönüyle hem buraya öğretim üyesi çekme hem de var olan öğretim üyelerimizi rahatlatmış olacağız.' dedi.

Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminden sonra öğretim üyesi istihdamı ve var olan öğretim üyelerinin devamlılığı ile ilgili Türkiye'deki diğer üniversiteler gibi üniversitelerinde bazı problemlerin yaşanmakta olduğunu kaydeden Erman, şöyle konuştu:

'Siirt Üniversitesi, şu an 500 personeli içerisinde toplamda 200 öğretim üyesi barındıran bir üniversitedir. Bu çerçevede değerlendirdiğimizde aslında üniversitemizde öğretim üyesi sayısı iyi bir rakama tekabül ediyor. Bu süreç içerisinde üniversitemizde yeni öğretim üyesi ilanları ve kadro aktarımları tekrar başlamış bulunmaktadır ve inşallah çalışmalar neticesinde öğretim üyesi akışını tekrar sağlamış olacağız.'

Erman, ayrıca lojmanların yapılacağı alanda 20 iş yerinin bulunduğu çarşı ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 12 derslikli okul yapılacağını kaydetti.

Kaynak: AA