İş Sağlığı Ve Güvenliği Çalıştayı

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Vekili Gerim: 'Türkiye, ekonomik alanda uluslararası başarılar elde etti, önemli ülkeler arasında yer aldı. Biz bunu taçlandırmak istiyoruz'

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Vekili İsmail Gerim, Türkiye'nin ekonomik alanda uluslararası başarılar elde ederek, önemli ülkeler arasında yer aldığını belirterek, bunu taçlandırmak istediklerini söyledi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet ve Eğitim Kurumları Derneği (İSGHEDER) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca Kartal Titanic Oteli'nde 'İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı' düzenlendi.

Gerim, alınacak önlemlerle iş kazalarının ve kayıpların azaltılabileceğini anlatarak, iş sağlığı ve güvenliğinin önemine işaret etti.

Hükümetin iş dünyası için yeni teşvik programları açıkladığını hatırlatan Gerim, 'Bunlar için kaynak bulunması gerekiyor. Bu bağlamda meslek hastalıkları ve iş kazalarının önlenmesinden oluşan para açıklanan programlara kaynak teşkil edebilir. Böylelikle istihdamın artırılmasına da katkımız olur.'' diye konuştu.

Türkiye'nin ekonomik alanda uluslararası başarılar elde ederek, önemli ülkeler arasında yer aldığını dile getiren Gerim, şunları kaydetti:

'Biz bunu taçlandırmak istiyoruz. İnsanımızın iş hayatında farklı şekilde çalışmasını, emekli olmasını ve sağlıklı, güvenli yaşamasını istiyoruz. İş sağlığı ve güvenliği uluslararası bir güvenlik silsilesinin kabulüdür. Önemli olan doğru davranış modellerin uyulması ve doğru ürünlerin kullanılmasıdır. Bu çalıştayda yapılabilecekleri konuşacağız.'

İSGHEDER Başkanı Turhan Şalva ise sektörün bir araya gelerek, sorunlarını tartışmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Şalva, 'Hükümetimiz, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çıkartarak desteğini verdi. Bunların düşük olan iş sağlığı karnesine yansımaları zaman alıyor. Çünkü bu bir kültür ve kültür oluşmadan da hemen yansıyamaz.'' dedi.

Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı seminerde iki gün iş sağlığı ve güvenliği konuşulacak.
Kaynak: AA