Eski TBMM Başkanı Arınç Açıklaması

'(EYOF 2017) İnşallah bu vesileyle de Erzurum'un ismini dünyaya duyurmuş oluruz'.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, eski AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz'ın kızının nikah törenine katılmak üzere eşi Münevver Arınç ile Erzurum'a geldi.

Arınç, nikah töreni öncesinde eşiyle Abdurrahman Gazi Türbesi, Ulu Cami ve Çifte Minareli Medrese'yi gezdi.

Bülent Arınç, ziyaretine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yılmaz'ın kızının nikah törenine katılmak için kente geldiklerini belirterek, şöyle konuştu:

'Eşim, Erzurum'u ilk defa görüyor. Kentin tarihi ve manevi merkezlerini ziyaret etmek istedik. Abdurrahman Gazi Hazretleri Türbesi'nden başladık, şimdi Ulu Cami'deyiz. Çifte Minareli Medrese'den devam edeceğiz. Erzurum, Türkiye'nin en önemli tarihi, bilim ve kültür merkezlerinden biri. Bu kenti herkesin görmesi lazım. Geçmişte siyasi amaçlı çok geldim ama bu sefer tamamen dost davetine icabet için geldim.'

Kentte, düzenlenecek 13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nin (EYOF 2017) yarınki resmi açılış törenine katılamayacağını belirten Arınç, 'Açılış yarın akşam. Ben akşam uçağıyla döneceğim. Herhalde bizim için zaman yetmeyecek. Bakanlar gelecek, milletvekilleri burada. Başarılar diliyorum çünkü Erzurum bu tür sporların merkezi. İnşallah bu vesileyle de Erzurum'un ismini dünyaya duyurmuş oluruz.' dedi.
Kaynak: AA