ELAM, Türk Eserlerinin Bakım Ve Onarımına İlişkin Ödeneğin İptal Edilmesini İstedi

Aşırı sağ parti ELAM, Güney Kıbrıs’taki tarihi Türk eserlerinin bakım ve onarımına ilişkin ödeneğin iptal edilmesini istedi.

Kıbrıs Rum Parlamentosundaki aşırı sağ eğilimli, ırkçı partilerden ELAM’ın, Ulusal Halk Cephesi, Güney Kıbrıs’taki tarihi eserler ve camilerin bakımına ilişkin tüm ödeneğin, Kıbrıs Türk Malları Fonu’nun 2017 bütçesinden iptal edilmesi için değişiklik önerisi sundu. Tüm partilerin bunu tepkiyle karşıladığı belirtildi.

Alithia ve diğer gazeteler, ELAM Başkanı Hristos Hristu’nun dünkü meclis oturumunda, Kıbrıs Türk Malları Fonu’na ilişkin 2017 bütçesinin ele alınması sırasında, cami ve eski eserlerin bakımına ilişkin 355 bin 830 Euro’luk ödeneğin, bütçeden çıkarılmasını talep ettiğini bildirdi.

Gazeteye göre, ELAM Başkanı Hristos Hristu’nun “yaşasın vatan, yaşasın din, yaşasın aile” şeklinde slogan atmasının ardından, milletvekilleri arasında kimin daha çok Rum-Yunan olduğu konusunda tartışma yaşandığı açıklandı.Hristu, kendisinden önce konuşma yapan ve “vatan, din ve aile” sloganlarını mantık dışı olarak nitelendiren AKEL Milletvekili Yorgos Yeorgiu’nun söylemlerine karşılık; “Yani vatan ve dine inanan Rum ve Yunanlıların mantık dışı addedilmesi mi gerekecek” dedi.

Konuşmasının sonunda ise “yaşasın vatan, yaşasın din, yaşasın aile” sloganları attı.

Öte yandan, Politis gazetesi, ELAM’ın, ilgili ödeneğin bütçeden çıkarılması önerisinin, DİSİ Milletvekili Eleni Stavrou hariç herkes tarafından reddedildiğini açıkladı.

Kaynak: İHA