Dünya Bayanlar Satranç Şampiyonası

Şampiyonada Türkiye'yi milli oyuncu Atalık temsil ediyor.

İran'da 2017 Dünya Bayanlar Satranç Şampiyonası müsabakaları başladı.

Başkent Tahran'daki Espinas Palace Otel'de Dünya Satranç Federasyonunca düzenlenen 2017 Dünya Bayanlar Satranç Şampiyonası ilk tur müsabakaları başladı.

40'ıncısı düzenlenen şampiyonada Türkiye'yi milli oyuncu Ekaterina Atalık temsil ediyor.

26 ülkeden 63 oyuncunun katıldığı şampiyona 6 tur üzerinden yapılacak. Şampiyonun belirleneceği final oyunu, 4 Mart'ta Tahran Milad Kulesi'nde düzenlenecek.

Şampiyonaya Rusya 11, Gürcistan 8, Çin 7, Ukrayna 5, Hindistan, ABD ve İran 3, Belarus, Ermenistan, Küba, Cezayir 2, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu, Avustralya, Mısır, Katar, Almanya, Arjantin, Kanada, Vietnam, Peru, Kazakistan, Lehistan, İsveç, Macaristan ve İtalya 1 oyuncuyla katılıyor.

- Ekaterina Atalık kimdir?

Satranç oyuncusu Atalık, 1982 yılında Rusya'da doğdu. Atalık satranca 5,5 yaşında başladı. 16 yaşında uluslararası satranç ustası unvanını aldı. 19 yaşında ise 'Büyük Usta' unvanını kazandı. Tüm yaş gruplarında Rusya şampiyonu olan Ekaterina Atalık, 14 yaş altı Avrupa Şampiyonu ve dünya ikincisi, 18 yaş altı dünya üçüncüsü unvanlarına da sahip. Bir turnuvada tanıştığı ilk Türk Büyük Usta (GM) Suat Atalık ile 2005 yılında evlendikten sonra da Türkiye adına şampiyonalara katılmaya başladı. Bayanlar büyük ustası (WGM) unvanlı olan oyuncu, 2006 yılında Kuşadası'nda yapılan 7'nci Avrupa Bayanlar Satranç Şampiyonası'nda birinci oldu.

Kaynak: AA