Depremzedelerden Türkiye'ye Teşekkür

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi yakınlarında 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen ve yıkıma neden olan depremin ardından, depremzedelere yardım yağıyor. İhtiyaçlarından daha fazla yardım geldiğini söyleyen yöre halkı tüm Türkiye’ye teşekkür etti. Şu an tek eksiklerinin yıkılan evleri olduğunu söyleyen depremzede kadınlar ise kıyafetlerinin yanlış anlaşıldığını, gelenek olarak bu tarz kıyafet giyindiklerini söylediler.

Depremzedelerden Türkiye'ye Teşekkür
Depremde yıkımın en fazla yaşandığı yer olan Yukarıköy’e, hayırsever vatandaşların yardımları sürüyor. Devlet kurumları, ilk andan itibaren bölgedeki tüm ihtiyaçları giderdi. Ardından ise sivil toplum kuruluşları, bölgeye yardım yağdırdı. Afetten etkilenen köylerine ihtiyaçlarından daha fazla yardım geldiğini söyleyen depremzedeler ise tüm vatandaşlara teşekkür etti. Depremin hemen ardından devletin tüm kurumlarıyla bölgeye ulaşarak yemek ve yatacak yer imkanı sağladığını söyleyen Yukarıköy Azası Ahmet Kurt, “Herkesten Allah razı olsun. Herkes yardıma geldi. Bütün her taraftan yardım geldi. Yemek, çadır, yatacak yer verdiler. Onun dışına ihtiyaçlarımız için yardımlar geldi. Her türlü yardım geldi. Şu an başka bir ihtiyacımız yok. Devletimiz hepimize yardımcı oldu” dedi.

Köy kadınları ise, geleneksel kıyafetlerini görenlerin yanlış anladığını, kendilerine çok sayıda kıyafet ve bot gönderildiğini söyledi.

Kendilerinin yöresel kıyafet dışında bir giysi giymediklerini söyleyen köy sakinleri, “Devletimize, milletimize çok teşekkür ederiz. Şu an Allah’a şükür bir ihtiyacımız yok. Bir tek eve ihtiyacımız var. Ayakkabılarımız yanlış anlaşılmış. Bizim kıyafetimizi yanlış anlamasınlar. Biz yaz-kış böyle giyiniriz. Bot ayakkabı giymeyiz. Sadece çocuklar giyer. Biz kadınlar giymeyiz. Pantolon - etek giymeyiz. Gerek yok. Geleneklerimiz böyle. Doğmuşuz, annelerimizden, ninelerimizden böyle görmüşüz. Şu anda hiçbir eksiğimiz yok. Allah herkesten razı olsun” diye konuştular.

Öte yandan, sivil toplum kuruluşlarının çocuklara yönelik oyuncak yardımları ise sevince neden oluyor. Aldıkları oyuncaklarla büyük mutluluk yaşayan çocuklar, yardımseverlere teşekkür etti. Galatasaray’ın eski amigolarından Ali Yılmaz’da sarı-kırmızı renklerdeki ilginç kıyafetiyle, depremzedelere moral vermek üzere bölgeye geldi. Özellikle çocuklar, Yılmaz’a büyük ilgi gösterdi.
Kaynak: İHA