CHP Grup Başkanvekili Altay Açıklaması

'Yarın pazar, eğer yarın sandık kurulsa kesinlikle Türkiye 'hayır' diyor. Ama önümüzde bir buçuk 2 ay var. Türkiye tarihi bir süreç yaşayacak'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, demokrasinin 67 yıllık bir süreci olduğunu belirterek, 'Yarın pazar, eğer yarın sandık kurulsa kesinlikle Türkiye 'hayır' diyor. Ama önümüzde bir buçuk 2 ay var. Türkiye tarihi bir süreç yaşayacak.' dedi.

Altay, partisinin İçel İl Başkanlığınca Yenişehir Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen 'Referandum Bilgilendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hitap ettikleri hedef kitlenin değer yargıları, anlayışlar ve hassasiyetlerin çok önemli olduğunu belirtti.

Çok dikkatli, temkinli ve sabırlı bir şekilde çalışmaları gerektiğini ifade eden Altay, şöyle konuştu:

'Samimiyetle söylüyorum. Eğitimci kimliğimden kaynaklı olarak toplum psikolojisini bilen birisi olarak söylüyorum. Yarın pazar, eğer yarın sandık kurulsa kesinlikle Türkiye 'hayır' diyor. Ama önümüzde bir buçuk 2 ay var. Türkiye tarihi bir süreç yaşayacak. Hani Tayyip bey falan '15 Temmuz Allah'ın lütfu oldu' diyor ya. Bu da bizim için, Türkiye ve demokrasi için Allah'ın bir lütfudur. Yani göreceğiz, hep birlikte yaşayacağız. Bu demokrasimizi biliyorsunuz 67 yıllık bir süreci var. 6 defa müdahaleye uğramış çeşitli ve şekillerde. Bazen postalla, bazen muhtıra şeklinde, bazen elektronik, bazen kontrollü son müdahalede olduğu gibi ama sonuçta demokrasimiz ayakta. Aksak, topal ama ayakta. Şuna kesinlikle inanmazı isterim ki bu millet demokrasiyi özümsemiş, benimsemiş ve içselleştirmiş ve daha önemlisi sevmiştir. Hiç kimse için demokrasiyi feda etmez bu millet. İçiniz rahat olsun.'

- 'Özgecan sembol oldu'

Tarsus ilçesinde bindiği minibüste katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı ölümünün 2. yılında andığını belirten Altay, Özgecan'ın Türkiye'de sembol olduğunu belirtti.

2002-2015 yıllarında 5 bin 406 kadın cinayeti işlendiğini anlatan Altay, 'Bu bile ülkenin nasıl bir toplumsal deformasyona, bir sosyal çürümeye maruz kaldığını tek başına göstergesidir. Türkiye'de gerçekten bir çürüme var. Devlet çürümüş ve bir sosyal deformasyonla Türkiye karşı karşıya. Bu bile 15 yıldır ülkeyi yönetenlerin Türkiye'de nasıl olumsuz yönde bir değişime maruz bıraktıklarının da açık göstergesidir.' diye konuştu.

Altay, daha sonra partililere referandum sürecinde yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

Toplantıya, CHP İçel İl Başkanı Abdullah Özytiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve partililer katıldı.
Kaynak: AA