Büro Memur-Sen'den İçişleri Bakanlığı'na 'Fazla Mesai' Yazısı

Büro Memur-Sen, son günlerde yoğun bir çalışma temposu içerisinde olan nüfus çalışanlarının hafta içi ve hafta sonu dinlenmeksizin çalıştırılması hakkında İçişleri Bakanlığı’na bir yazı göndererek, bu durumun kabul edilemez olduğu ve kamu verimliliğini en alt seviyeye düşüreceğini vurgulandı.

Büro Memur-Sen'den İçişleri Bakanlığı'na 'Fazla Mesai' Yazısı
Büro Memur-Sen, 2014/15 sayılı Başbakanlık Genelgesinde yer alan ‘Kamu görevlilerine, belirli bir sürede bitirilmesi gereken, zorunlu ve istisnai haller bulunmadığı sürece, günlük çalışma saatleri dışında fazla çalışma yaptırılmayacaktır. Fazla çalışma yaptırılmasının gerektiği zorunlu ve istisnai hallerde, fazladan çalışılan süreye ilişkin ücret, ilgili mevzuatı çerçevesinde ödenecektir’ hükmü gereğince, nüfus çalışanlarının hafta içi ve hafta sonu dinlenmeksizin çalıştırılmasının, sendika tarafından kabul edilemeyeceği ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı’na bir yazı gönderdi.

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Büro Memur-Sen Genel Başkanımız Vecdi Yanbaz, “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün 07/02/2017 tarih ve 19372 sayılı genelgesinde, ayda 50 saatten fazla çalışma yapılmaması kararı olmasına rağmen, il ve ilçe nüfus müdürlüklerince hafta sonu tüm personele tam gün mesai yaptırılacağı bilgisini aldık. Genel yetkili sendika Büro Memur-Sen olarak, bu durumu asla kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Nüfus çalışanlarının hafta içi ve hafta sonu dinlenmeksizin çalıştırılması sendikamız ve çalışanlar nezdinde kabul edilemeyeceği gibi kamu verimliliğini de en alt seviyeye düşürecektir” açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA