AK Partili Gençler '15 Temmuz'u Tiyatroyla Anlatacak

AK Parti Gaziantep Gençlik Kolları üyeleri, ilk kez oyunculuk tecrübesiyle, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini unutturmamak için sahneye çıkacak Oyun yönetmeni Şiviloğlu: 'Yaşadığımız o kötü günlerin unutulmamasını istedik. Bu darbe girişimden en çok etkilenenlerin başında gelenler olarak bu oyunu bizim oynamamız gerektiğini düşündük'

FERİDE PELİN İNAL - AK Parti Gaziantep Gençlik Kolları üyesi gençler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini tiyatro sahnesine taşıdı. Türkiye'de yaşanan karanlık günlerin unutulmaması için bir araya gelen gençler, ilk kez oyunculuklarını sergileyecekleri sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bir araya gelen AK Partili 25 genç, darbe girişimini unutturmamak için yoğun çalışma içine girdi. 7 ay oyunculuk, diksiyon ve şan eğitimi alan gençler, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini yeni nesle anlatmak ve insanlara unutturmamak için tiyatroya uyarladıkları '15 Temmuz' isimli oyunu sahnelemeye hazırlanıyor.

Oyunun yönetmeni Barış Şiviloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yaşadığı kötü zamanların unutulmaması için tiyatro yapmaya karar verdiklerini söyledi.

AK Parti teşkilatının da kendilerine çok destek verdiğini aktaran Şiviloğlu, '7 aydır amatör oyuncularla beraber çalıştık. Bu arkadaşlarımızın sahneyle ilgili hiçbir tecrübesi yok. Biz her şeye sıfırdan başladık.' dedi.

Oyunda yer alan üyelerin çok emek verdiğini belirten Şiviloğlu, şunları kaydetti:

'Uzun zamandır bu oyun için hazırlanıyoruz. Oyunu yapmaya karar verdiğimiz andan beri çalışıyoruz. Arkadaşlarımıza diksiyon, şan, oyunculuk eğitimleri aldırdık. Yaşadığımız o kötü günlerin unutulmamasını istedik. Bu darbe girişimden en çok etkilenenlerin başında gelenler olarak bu oyunu bizim oynamamız gerektiğini düşündük. Siyasi bir komedi yaptık. Ülkemizin geçirdiği bir evre var. 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine olan tepkimizi meydanlarda gösterdik ve sonrasında da gelinen noktaları milletimize göstermek için tiyatro yapmaya karar verdik. Biz bu yaşananları ne unutacağız ne de unutturacağız.'

- 'Oyunumuz belge niteliği taşıyacak'

Oyunu ilk kez Gaziantep'te oynayacaklarını aktaran Şiviloğlu, zamanla Türkiye'nin dört bir yanında sahneleyeceklerini belirtti.

Türkiye'nin çok zor zamanlar yaşadığını anımsatan Şiviloğlu, 'Yaşadığımız sürece ülkemizdeki karanlıkları anlatacağız. Bu amaçla da 25 kişilik bir oyuncu kadrosuyla yola çıktık. Bizim bu oyunumuz belge niteliği taşıyacak. Yıllar geçse de hatırlanacak. Gaziantep'te başladığımız bu oyunu Türkiye'nin bütün şehirlerinde oynamayı ve herkesin hafızasına kazımak istiyoruz. 7 aydır çalıştığımız oyunumuzu 10 gün içerisinde sahneleyeceğiz. Bize destek veren teşkilat üyelerinin hepsine çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın bu oyunu kaçırmamalarını istiyoruz.' diye konuştu.

- 'Amacımız da aracımız kadar büyük'

Oyunda yer alan Selver Kamburoğlu, ilk defa profesyonel bir çalışma yaparak oyunculuk yapacağını söyledi.

Belli bir hazırlıktan sonra oyunu oynamaya başladığını ifade eden Kamburoğlu, 'Biz 'pat' diye oyunculuğa adım atmadık. Diksiyon eğitimi aldık. Konuşma nefes egzersizleri yaptık. Daha sonra oyun aşamasına geçtik. Siyasi bir komedi oynayacağız. Amacımız da aracımız kadar büyük. Yaşanan süreci unutturmak istemedik. Bu oyunu sahnelemek için çok emek verdik. İnsanları düşündürmek istiyoruz.' dedi.

Oyunculardan Hakan Havutçuoğlu da izleyicilere keyifli anlar yaşatırken sahneledikleri oyundan ders çıkaracakları bir işe imza attıklarını ifade etti.

Türkiye'de son dönemde yaşanılanları oyunda imgelerle anlatacaklarını belirten Havutçuoğlu, 'Türkiye olarak biz büyük sınavlardan geçiyoruz. Bu yaşananları sanatla geleceğe taşımak istedik. Halka anlatılması gerekenleri oyunla göstermek istedik. AK gençlik olarak bu misyonu üstlendik. Oyun içinde sürprizlerimiz olacak. Bu oyunun geleceğe taşınması için vatandaşlarımızı oyunu izlemeye davet ediyoruz. Biz bu oyun için büyük emek verdik. Çok iyi hazırlandık umarım izleyenler de beğenir.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA