AK Parti Adıyaman Milletvekili Boynukara Açıklaması

'Türkiye'de rejim sorunu diye bir şey yok. Türkiye’de insanların devletle ilgili bir problemi yok. Şu an yapılan tek şey, yönetim biçimini daha hızlı karar verebilecek bir hale getirmektir'

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, 'Türkiye'de rejim sorunu diye bir şey yok. Türkiye’de insanların devletle ilgili bir problemi yok. Şu an yapılan tek şey, yönetim biçimini daha hızlı karar verebilecek bir hale getirmektir.' dedi.

Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden Milletvekili Boynukara, muhtarlar bir süre görüştü.

Burada açıklamada bulunan Boynukara, geçmişte yönetim sistemindeki tıkanıklıkların birçok kez dile getirildiğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye’nin önünü açacak yeni bir anayasa yapmanın zeminin oluştuğunu belirten Boynukara, 'Şu an dünya genelinde var olan bir kriz söz konusu. Türkiye'nin bu krize yakalanmadan kendi iç problemlerini çözerek yarına hazır hale gelmesi açısından referandum önemli bir konu, önemli bir değişikliktir.' dedi.

Dünyanın birçok ülkesinde kriz varken Türkiye’nin bu krizden etkilenmeden yoluna devam ettiğini vurgulayan Boynukara, şunları kaydetti:

'Biz, kimilerinin yaptığı gibi korku üreterek toplumun, halkın iradesini engellemeye çalışmıyoruz. Türkiye'de rejim sorunu diye bir şey yok. Türkiye’de insanların devletle ilgili bir problemi yok. Şu an yapılan tek şey, yönetim biçimini daha hızlı karar verebilecek bir hale getirmektir. Umarım 16 Nisan’da halk referanduma destek verir ve bu değişiklik en kısa sürede hayata geçer. Dünyanın birçok ülkesi krizle, kendi iç sorunlarıyla uğraşırken Türkiye bunu atlatarak daha ileriye yönelik daha sağlam bir pozisyonda durur.'
Kaynak: AA