Adalet Partisi Genel Başkanı Öz Açıklaması

'1980 senesinde askeri darbeyle kapatılan partimiz, uykuya geçti. Ancak uykuya geçerken partililerimiz, çeşitli siyasi partilerle siyaset yapmaya devam etti'

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, '1980 senesinde askeri darbeyle kapatılan partimiz, uykuya geçti. Ancak uykuya geçerken partililerimiz, çeşitli siyasi partilerle siyaset yapmaya devam etti.' dedi.

Öz, Halil İnalcık Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Adalet Partisi'nin 56'ncı kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, partinin yarım asrı geçmiş bir tecrübesi bulunduğunu söyledi.

Adalet Partisi'nin 56 yılda çok şey öğrendiğini dile getiren Öz, şöyle konuştu:

'1980 senesinde askeri darbeyle kapatılan partimiz, uykuya geçti. Ancak uykuya geçerken partililerimiz, çeşitli siyasi partilerle siyaset yapmaya devam etti. Darbeleri babalarımızdan büyüklerimizden dinledik. 1960, 1980 darbesi arkadan gelen ihtilaller, arada birtakım muhtıralar. Bunların hepsini yaşadık. 1980 senesini yaşamış bir kardeşinizim. O tarihte gözaltına alınmış sorgulanmış bir kardeşinizim. Çünkü o zaman da bizim Adalet Partimizin hür genci var. Bütün gençlik teşkilatları partililer sorgulanıyordu. Solu ile sağı ile bütün partiler o tarihte biliyorsunuz askeri darbede bütün teşkilatlarıyla beraber gözaltına alınmıştı.'

Öz, o günlerin çok acı olduğunu ifade ederek, 'Biz gerçek darbeyi, muhtırayı yaşayan Adalet Partisi olarak 1971'de muhtıra, 1980'de darbe gördük. 65 senesinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde rekor kırarak yüzde 52,7 oy almış, geçmişi, sicili tertemiz olan bir partinin, bir ahvalin evlatlarıyız.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA