Yeşilyurt Belediyesi Çırmıktı Poliklinik Merkezinin Yapım Masraflarını Üstlendi

Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt Hasan Çalık Hastanesindeki ek bina yapımı, tadilat ve onarım çalışmaları nedeniyle Çırmıktı’da geçici süreliğine hizmet verecek olan Poliklinik Merkezinin inşaat ve iç tefrişat masraflarının tamamını üstlendi.

Yeşilyurt Belediyesi Çırmıktı Poliklinik Merkezinin Yapım Masraflarını Üstlendi
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Vahap Boztepe ve Yeşilyurt Hasan Çalık Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Cumali Alan ile birlikte, Hasan Çalık Hastanesindeki bakım ve onarım çalışmaları tamamlanana kadar hizmet verecek olan Poliklinik Merkezinde incelemelerde bulundu.

Burada konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediyesinin sağlık ve eğitim alanındaki hizmetlere tüm imkanlarını seferber ettiğini ifade ederek “Halkımızın sağlığından daha önemli hiçbir şey yoktur, bizde bu yönde gelen tüm taleplere imkanlarımız ölçüsünde destek veriyoruz” dedi.

Yeşilyurt Hasan Çalık Hastanesinin daha modern bir yapıya sahip olması ve yeni ek binalarla hizmet alanlarının genişletilmesinin ilçe adına önemli olduğunu vurgulayan Başkan Polat, “Hasan Çalık Hastanemizin hizmet alanlarının genişlemesi, iç ve dış alanlarının daha modern bir seviyeye ulaştırılması Yeşilyurt’un gelişimi ve büyümesi adına önemlidir. Yeşilyurt İlçemizde uzun yıllardır hizmet veren Hasan Çalık Devlet Hastanemizin bakım ve onarıma girecek olmasından dolayı burada tedavi gören değerli hemşehrilerimizin mağdur olmaması için Çırmıktı’da geçici olarak hizmet verecek Poliklinik Merkezinin yapılmasıyla ilgili elimizden gelen desteği vereceğiz. Hemşehrilerimiz buradaki binamızda tedavilerini yaptırabilecekler. Acil bölümüyle ilgilide gerekli çözüm önerilerini değerlendiriyoruz, en kısa zamanda bu sorunu aşmak içinde gerekli çalışmalar yapılıyor“ diye konuştu.

Belediye Başkanı Polat, konuşmasında, bakıma alınacak Yeşilyurt Hasan Çalık Hastanesinin ek bina ve diğer tadilat işlemlerinin en kısa sürede tamamlanması ile ilgili süreçte destek veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’a, Milletvekillerine, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı’ya, Sağlık İl Müdürlüğüne ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine teşekkür etti.

Yeşilyurt Hasan Çalık Hastanesindeki bakım çalışmaları ve Çırmıktı’da hizmet verecek Sağlık Merkeziyle ilgili bilgiler veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Vahap Boztepe, ise, “Hasan Çalık Hastanemizin ek binası ve tadilatı ilgili burayı bir yıl kapatmamız gerekiyordu, buradaki hastalarımızda Malatya’daki Devlet Hastanemize gidecekti. Başta Bakanımız olmak üzere AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, Milletvekillerimiz, AK Parti İl Başkanımız ve Yeşilyurt Belediye Başkanımız bu konuda çok hassas bir davranış sergilediler. Sağlık hizmetlerinin aksamaması için gereken desteği verdiler. Buranın tüm masraflarını üstlenen Yeşilyurt Belediye Başkanımıza ayrıca teşekkürleri sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Çırmıktı’da hizmet verecek Poliklinik Merkezinin yapım aşamasında büyük destek veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkürlerini sunan AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı da, Yeşilyurt Hasan Çalık Hastanesinin tadilat çalışmalarından sonra modern ve standartları yüksek hizmet anlayışıyla kapılarını yeniden vatandaşlara açacağını söyledi.

Kaynak: İHA