Yeni Kimlik Kartlarının Dağıtımı

Bolu'da, 7 bin 837 kişinin yeni kimlik kartı başvurusunda bulunduğu bildirildi.

Bolu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Nüfus Hizmetleri Kanununda yapılan değişiklikle T.C. Kimlik Kartlarının T.C. Nüfus Cüzdanları ile değiştirilmesine 02 Ocak 2017 tarihinden itibaren tüm illerde başlandığı anımsatıldı.

Mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliği ve değiştirilmesine ilişkin herhangi bir süre sınırlamasının bulunmadığına dikkat çekilen açıklamada, vatandaşların ellerindeki nüfus cüzdanlarını, yeni kimlik kartları ile değiştirilinceye kadar kullanabileceği ifade edildi.

Açıklamada, kimlik kartı başvurularındaki yoğunluğun azaltılması ve nüfus cüzdanını değiştirmek zorunda olanların, yeni kimlik kartı başvurularının hızlı bir şekilde karşılanması amacıyla, il ve ilçe nüfus müdürlüklerinde 07 Şubat 2017 tarihinden itibaren hafta içi ve hafta sonlarında fazla mesai yapılmaya başlandığı kaydedildi.

Bu kapsamda, ilçe nüfus müdürlüklerinin bu tarihten itibaren hafta içi mesai sonu saat 19.00, hafta sonu (Cumartesi, Pazar) günleri de saat 09.00-12.30, 13.30-17.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet vereceği duyuruldu.

Açıklamada, 2 Ocak tarihinden itibaren Bolu'da 7 bin 837 adet kimlik başvurusunun olduğu aktarıldı.

Kaynak: AA