Tarsus'ta 2 Yılda 92 Bin 222 Metrekare Parke Taşı Döşendi

İçel’in Tarsus ilçesinde belediye tarafından Büyükşehir Yasasıyla mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerine parke taşı döşeme çalışmaları devam ediyor.

Tarsus'ta 2 Yılda 92 Bin 222 Metrekare Parke Taşı Döşendi
“Belediyeler Çalışıyor, Şehrimiz Güzelleşiyor” sloganıyla hareket ettiklerini ve Tarsus’u çağdaş bir kent yapmaya yönelik olarak başlatılan bu çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Şevket Can, 5 mahallede parke taşı döşeme çalışması bittiğini, 6 mahallede de devam ettiğini belirtti.

2015-2016 yılı içerisinde 92 bin 222 metrekare parke taşı döşediklerini ifade eden Başkan Can, “Kırsal mahallelerimizde parke taşı döşeme çalışmalarımız devam ediyor. Keşli, Eminlik, Karaçerçili, Simithacılı ve Çavdarlı mahallelerimizde parke taşı döşemelerini tamamladık. Çiçekli, Kaleburcu, Beylice, Boztepe, Kaburgediği ve Taşobası Mahallelerinde devam ediyor. Tarsus Belediyesi olarak tüm vatandaşlarımızla el ele, gönül gönüle vererek güzel hizmetler yapıyoruz. Yaşadığımız çevre ve mekanları güzelleştirmek, mamur hale getirmek, gelecek nesillere yaşanabilir, estetik, geçmişini ve kültürünü koruyan ve yaşatan bir kent bırakmak Tarsus Belediyesi olarak en temel görevimizdir” dedi.

Başkan Can, “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar biz 17 tane projemizi bitirip açılışını yapıp faaliyete geçirdik. Taziye Evi, Yaşam Boyu Spor Merkezleri, eski belediye binamızın tadilatını yapıp yeniledikten sonra Kredi Yurtlar Kurumuna ücretsiz tahsis ettik. Bunun yanında da şu anda devam eden 4 tane camii inşaatımız, iki tane taziye evi, 3 adet yaşam Boyu Spor merkezi inşaatımız, Ergenekon Yaşam Merkezi, Tarihi Ticaret merkezi diye adlandırdığımız restorasyon çalışması ve halı saha inşaatımız şu anda devam eden işlerimizin arasındadır. Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Tarsus’un hayali olan bölgenin cazibe merkezi olacak olan Berdan Nehri projesinin 1. etabının temelini attık’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA