Tarihî Mektep Şifa Dağıtacak

Bursa’da 5 asır önce yaptırılan Boyacıkulu Mektebi, restore edilerek sağlık merkezine dönüştürüldü.

Tarihî Mektep Şifa Dağıtacak
Tarihi çarşı hanlar bölgesi, sultan külliyeleri ve Cumalıkızık ile Bursa’nın UNESCO dünya mirası listesine girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, bir tarihi değeri daha ilk günkü ihtişamına kavuşturdu. Namazgah Mahallesi’nde bakımsızlık sebebiyle harabeye dönen Boyacıkulu Mektebi de ilk günkü halini aldı. 1520’li yıllarda Hoca Sinan adlı bir tüccar tarafından yaptırılan ve yıllarca eğitime hizmet veren tarihi yapı, şimdi de bölge halkının talepleri doğrultusunda aile sağlığı merkezi olarak şifa dağıtıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ecdat emanetlerini bir bir ayağa kaldırmaya devam ettiklerini hatırlatarak, 5 asır önce yapılan Boyacıkulu Mektebi’nin de harabe haline dönen önemli bir kent ziyneti olduğunu söyledi.

Restorasyon çalışmalarının artından tarihi yapının ilk günkü ihtişamına kavuştuğunu ifade eden Recep Altepe, “Tarihî mektep mezbeleliğe dönmüştü. Sadece 1 metrelik duvarı kalmıştı. Büyükşehir Belediyesi olarak projelerimizi tamamlayıp imalata başladık. Bina ilk günkü haline kavuştu. Mahalle muhtarlığının ve bölge sakinlerinin talebi doğrultusunda sağlık ocağı olarak hizmet vermeye başladı.

Mahallemize ve Bursa’mıza hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: İHA