Siirt'te İstihdam Seferberliği Protokolü

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, istihdam seferberliği kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin istihdam kaynaklı iş çevresine yeni fırsatlar sunduğunu açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında düzenlenen İstihdam Seferberliği Protokolü hakkında bilgi veren Kuzu, mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandıracak bu projenin, istihdamı artıracağını belirtti.

İşbaşı eğitim programının amacının mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırılarak bu kişilerin istihdam edilebilirliklerinin arttırılması olduğunu ifade eden Kuzu, 'Bir diğer amacı da nitelikli iş gücü temin etmekte zorlanan işverenlere, işe alacakları kişileri iş yerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek onlar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda isabetli bir karar verme imkanı sunmaktır.' şeklinde konuştu.

Kuzu, işverenlerin ve iş arayanların işbaşı eğitim programına başvurabilmesi için İş-Kur’a kayıt yaptırmaları gerektiğini kaydetti.

Programın işverenler ve iş arayanlar ile ilgili faydalarına da değinen Kuzu, şunları söyledi:

''İş arayanlar açısından mesleki deneyim ve beceri kazanma, istihdam edilmeyi kolaylaştırma, tecrübe eksikliğinin giderilmesi, program süresince gelir elde etmesine imkan vermesi gibi faydaları olacak. İş verenler için ise işe almayı planladıkları kişilerin mesleki gelişim ve deneyim kazanmasını gözlemleme, herhangi bir maliyete katlanmadan potansiyel işçilerini yetiştirme, iş gücü maliyetinin azalması ile rekabet avantajı sağlama, katılımcıları istihdam ederek teşviklerden yararlanma ve katılımcılara yaptıkları ekstra ödemeleri vergi matrahından düşme gibi imkan ve faydalar sağlamaktadır.''

Kaynak: AA