Şanlıurfa'da 2 Bin 500 Kitap Dağıtıldı

Şanlıurfa Valiliği, Gap Bölge Kalkınma İdaresi ile Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından “Kendi Hayatına Lider Ol” projesi kapsamında Dergah Caminde 2 bin 500 kitap dağıtımı yapıldı.

Şanlıurfa'da 2 Bin 500 Kitap Dağıtıldı
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü organizasyonunda il müftülüğünün iş birliği ile düzenlenen kitap dağıtımına, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İl Müftüsü İhsan Açık, Gap Bölge Kalkınma İdare Başkanlığı Yetkilisi Mehmet Açıkgöz, Denetimli Serbestlik Müdürü Ali Güçtekin ile Denetimli serbestlik müdürlük çalışanları katıldı.

“Kendi Hayatına Lider Ol” projesi çerçevesinde anne ve babaların zararlı alışkanlıklar hakkında bilimsel ve dini bilgi sahibi olmalarını sağlamak için diyanet vakfı yayını olan “Alkollü İçkiler Sigara ve Madde Bağımlılığı” kitabı Dergah Cami bahçesinde kurulan platformda binlerce vatandaşa dağıtıldı.

Kitap dağıtımı sonrası açıklamalarda bulunan Başsavcı Kuş, “Şanlıurfa Valiliği, GAP İdaresi ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz tarafından üçlü protokol ile hayata geçirilen ve “Kendi Hayatına Lider Ol” adı altında yürüttüğümüz proje, Şanlıurfa halkına değişik alanlarda hizmet etmek ve faaliyetlerde bulunmak adına yürütülmektedir. Projenin bir ayağı da uyuşturucu, madde bağımlılığı, alkol ve sigara ile mücadeledir. Uyuşturucu ile mücadelenin tek başına olunmayacağının, uyuşturucu ile mücadeleye en büyük katkı ve desteğin aileden geldiğinin, anne ve babaların bilinçlendirilip eğitim almalarının sağlanması ile çocuklarının uyuşturucudan uzak tutabilmesi mümkün olacaktır. Uyuşturucu ile mücadelenin tek ayağı olmaz, birkaç ayağı vardır. Eğer uyuşturucuyu bu toplumdan söküp atmak istiyorsak, mutlaka aileleri ve toplumun diğer kesimlerini bu mücadelenin içine katmalıyız. Sivil toplum örgütlerini, yerel kuruluşları, yerel yönetimleri, devlet kurum ve kuruluşlarını bu mücadelede etkin olarak rol almalarını sağlamalıyız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA