OSTİM'de ONTUSTİK Ofisi Açıldı

Güney Kazakistan Organize Sanayi Bölgeleri (ONTUSTİK), OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSTİM OSB) ofis açtı.

OSTİM İdare Binası'ndaki ofisin açılışında konuşan OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın, bir hafta önce davetli olarak Kazakistan'a gittiklerini ve ONTUSTİK'te ofis açtıklarını hatırlattı.

Kazakistan'daki ofiste çalışan elemanların bu ülkedeki yatırım ve iş birliği olanakları hakkında kendilerine düzenli olarak bilgi aktaracaklarını dile getiren Aydın, 'Aynısını burada yapıyoruz. Burası Kazakistan, orası OSTİM. Bunun sonucunda da bizim iş yapmamız lazım. Bu ofislerin çok bereketli olacağına inanıyoruz.' dedi.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Ayan Kölbay da Kazakistan ile Türkiye'nin kardeş iki ülke olduklarını ve bu yüzden ikili ilişkilerin daha da gelişeceğine inandığını söyledi.

OSTİM'li yetkilileri bu konuda samimi bulduklarını ifade eden Kölbay, 'Bu ofisin açılması da bu ilişkilerin bir sonucudur. Bunu inşallah daha da ilerleteceğiz. Bu ofisin ekonomik ilişkilerden çok manevi bir değeri var.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından ofisin açılışı, Orhan Aydın, Ayan Kölbay, Kazakistan Devlet Yatırım Ajansı Türkiye Temsilcisi Nuriddin Amankul ve OSTİM Kauçuk Teknolojileri Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı Akman Karakülah tarafından gerçekleştirildi.

Kaynak: AA