Nusaybin'de Kızılay'ın Kan Bağışı Standına Yoğun İlgi

Nusaybin'de Kızılay tarafından açılan kan bağışı standına ilçe sakinleri büyük ilgi gösterdi.

Bir iş merkezinde kurulan standa sabah saatlerinden itibaren gelen vatandaşlar formları doldurduktan sonra kan bağışı için sıraya girdi.

Kan vermek için standın olduğu yere gelen vatandaşlar yoğunluktan zaman zaman kuyruk oluşturdu.

Kan veren Süleyman Korkut, kan vermenin bir insanlık görevi olduğunu belirterek, 'Bunun acısını çeken bir insan olarak buraya geldim. Zamanında bana kan lazım olduğunda çok acı çekmiştim. Onun için Kızılay’ın çağrısına kulak verdim. Şu anda sekizinci bağışımı yaptım. Tabi bu insanlık adına yapılan bir çalışmadır. Bunun sıhhat yönü de mevcuttur. Verdiğimiz kanın insanlara katkı yaptığını düşünürsek, manevi yönü bile yeterlidir.' dedi.

Ülkenin kan bankası ihtiyacını karşılamanın önemli olduğunu belirten Seyfettin Ağırman ise kan bağışlamanın hayat kurtarmak olduğunu belirtti.

Bunu da ülke genelinde ihtiyacı olan insanlar için karşılamanın gerçekten önemli bir görev olduğunu kaydeden Ağırman, 'Bu konuda insanlarımızın katkısı çok önemlidir. İnsanların üretmediği şeylerden bir tanesi de kandır. Kan üretilmeyen bir şeydir ve özelikle coğrafyamızın içinde bulunduğu durumdan doyalı buna ihtiyaç duyuluyor.' dedi.

Vatandaşlar, bir günle sınırlı tutulan kan bağışı süresinin uzatılmasını istedi.

Kaynak: AA