Muğla'da UMKE Ön Eleme Kampı Yapıldı

Ula ilçesinde, UMKE ön eleme kampı yapıldı.

Muğla'nın afet ve olağan dışı durumlara hazırlık kapasitesinin artırılması çalışmaları kapsamında Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) personel ihtiyacının karşılanması için Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi Çınar mevkisinde düzenlenen kampta, sağlık personelleri zorlu şartlarda eğitim gördü.

Kampa katılan 30 kişilik gönüllü sağlık personeli, fizik koordinasyon, sarp kayalık ve dağlık arazide hareket kabiliyeti, gece arazi şartlarında intikal, ekip uyumu, hasta taşıma konularında uygulamalı testlerden geçirildi.

Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin, UMKE'nin her türlü zor ve olumsuz doğa şartlarında görev yapabilecek düzeye ulaşmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Tekin, UMKE’ye nitelikli personel dahil ederek acil afet ve olağan dışı durumlarda etkin müdahaleyle ölüm ve kalıcı sakatlıklarını önleme, yüksek standartta acil sağlık hizmeti sunma hedefiyle çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

İki gün süren kampın sağlık personeli için faydalı olduğunu belirten Tekin, 'Afetin ne zaman, hangi koşullarda oluşacağı ve meydana geldiği bölgede ne şekilde tahribat bırakacağı bilinmediği için her an göreve hazır şekilde bekleyen UMKE, gerçekleştirilecek bu tür eğitim kamp ve tatbikatlarla afet durumuna kendini yetiştirmeye ve hazırlamaya devam edecektir.' diye konuştu.

Tekin, ön eleme kampında en yüksek puanı alan 15 personelin temel sertifikasyon eğitimine alınacağını, bu kapsamda önümüzdeki günlerde kamp çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA