Malatya'da 'Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı' Konulu Konferans Düzenlendi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından “Abdülhamid’in Kurtlarla Dansı” konulu bir konferans düzenlendi.

Malatya'da 'Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı' Konulu Konferans Düzenlendi
Konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mustafa Armağan, Sultan Abdülhamid’in çok iyi bir lider olduğunu ifade ederek, “Sultan Abdülhamid millet büyüğüdür” dedi.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şefik Şengün, Genel Sekreter Ercan Turan, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Abdulkadir Baharçiçek, Belediye Meclis Üyeleri, daire başkanları, şube müdürleri, kurum kuruluş temsilcileri ile kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Konferans programının açış konuşmasını yapar Genel Sekreter Ercan Turan, Mehmet Akif Ersoy’un “Hiç ibret alınsaydı tekerrür eder miydi tarih” sözlerini hatırlatarak, “100 yıl öncesiyle 100 yıl sonrasında; benzerlikler görüyorsunuz. Sultan Abdülhamid, bizim için gerçekten önemli bir figür, bir şahsiyettir, Ulu Hakan’dır. Yaptığı çalışmalarla, vizyonuyla 100 yıl sonrasına ışık tutabiliyor” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Araştırmacı-Yazar Mustafa Armağan, milletinin kalbine tahtını kuranların hiçbir zaman unutulmadığını belirterek, “Sultan Abdülhamid’in 99. ölüm yıl dönümündeyiz. Dolayısıyla 100 sene sonra bile insanlar Sultan Abülhamid’ten bir şeyler öğrenmek için çırpınıyorsa o insanın hakikaten millet büyüğü olduğu tescil edilmiş demektir” diye konuştu.

Tarih meselesinin Türkiye’de bir yara olduğunu vurgulayan Armağan,“Konuşmalar yapmaya gittiğimde okullarda gençlerden sık sık şu ifadeyi duyuyorum. ‘Hocam, ben okulda bana okutulan tarihe inanmıyorum’. Tarih öğretmeni de aynı salonda ve tarih öğretmeni başını sallıyor, yani bunu onayladığını söylüyor. Kafamız ikiye bölünmüş durumda, bir taraftan diyoruz ki bu böyle değil ama öbür tarafta da bunu bir şekilde okumak zorundayız. Bu bir ayıptır. Bu ayıbı Milli Eğitim Bakanlığımızdan hassaten gidermesini, temizlemesini ve bu millete layık olduğu tarihi layık olduğu şekilde okutmasını istiyoruz. Bu bizim en tabii hakkımız. Hele hele 15 Temmuz gibi bir Milli İrade Zaferi gerçekleştikten sonra buna her zamankinden daha fazla hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Ve diyoruz ki bu milletin gerçek tarihini bu millete okutun” ifadelerini kullandı.

Konferansının devamında Sultan Abdülhamid’in projelerini anlatan Armağan, Sultan’ın çizdirdiği Boğaz Köprüsü projesi ile yaptırdığı demiryollarını harita ve görseller eşliğinde sundu.

Araştırmacı-Yazar Mustafa Armağan, konferans programının sonunda kitaplarını da imzaladı.
Kaynak: İHA