Liseliler, Artvin'e Özgü Yiyecek Ve İçecek Üretti

Artvin Merkez Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, kente özgü yiyecek ve içecek üretti.

Okulun yiyecek ve içecek hizmetleri bölümü son sınıf öğrencileri, öğretmenleri Güngör Duyar'ın koordinesinde 'hurartma' ve 'hakiwi' adını verdikleri yöresel içecek ve tatlı üretimine başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci ile beraberindeki Artvin Merkez Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Sevim, okulun öğretmenlerinden Güngör Duyar ve bir grup lise öğrencisiyle, Vali Doğanay’ı makamında ziyaret ederek, kendilerine ürettikleri yöresel lezzetleri ikram etti.

Üretilen yöresel lezzetlerin tadına bakan Vali Doğanay, her iki ürünün de çok lezzetli olduğunu belirterek, makamına gelen konuklarına yöresel ürünleri ikram edeceğini söyledi.

Doğanay, kente özgü üretilen yöresel içecek ve tatlının kısa sürede tüm Artvin halkı tarafından beğenileceğine de inandığını vurgulayarak, projenin sahibi okul idarecilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Öğretmen Duyan ise Artvin’de yetiştirilen hurma ve kivinin besin bileşiminden bütün bireylerin faydalanmasını sağlamak amacıyla bir proje yaptıklarını ifade ederek, 'Projemizin amacı hurmada ve kivide bulunan besin değerlerinden faydalanarak sağlıklı, yöresel bir içecek elde ederek çeşitliliği arttırmak, posasından ise atıştırmalık tatlı cezerye elde etmekti. Ayrıca insanların bu meyvelerin tadına, lezzetine ve besin bileşimine ulaşmasını sağlamayı amaçladık.'dedi.

Duyan, ürettikleri yöresel ürünlerin içeriği hakkında Vali Doğanay'a bilgilendirmede bulunarak, 'Hurma, kivi, tarçın, nane, karanfil karışımından 'Hurartma' adını verdiğimiz kente özgü bir içecek elde ettik. Lifli posasından ise 'Hakiwi' adını verdiğiniz cezerye şeklinde atıştırmalık tatlı elde ettik. Öğrencilerimizin hummalı çalışmaları neticesinde ürettiğimiz yöresel içecek ve tatlımızı bütün halkımızın beğeneceğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: AA