Kütahya'da Tankerdeki Asidin Yola Akması

Domaniç Belediye Başkanı Ertürk: 'İlçe trafik komisyonu tarafından araştırmalar yapılıp bu yolun kullanılmaması planlanıyor. Sonuç olarak ilçe trafik komisyonundan çıkan karar, il trafik komisyonunda değerlendirilecektir'

Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, 7 Şubat'ta bir tankerden sızan asidin karayoluna akmasına ilişkin, 'İlçe trafik komisyonu tarafından araştırmalar yapılıp bu yolun kullanılmaması planlanıyor. Sonuç olarak ilçe trafik komisyonundan çıkan karar, il trafik komisyonunda değerlendirilecektir.' dedi.

Ertürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Domaniç'in ormanları ve doğal bitki örtüsü bakımından Türkiye'nin nadir bölgelerinden biri olduğunu söyledi.

İlçenin Osmanlı'nın kuruluş toprakları olduğunu belirten Ertürk, 'Son zamanlarda bakımsız asit tankerleri yüzünden, ilçedeki doğal güzellikler yavaş yavaş yok olmaya başladı. Bu nedenle ilçe halkımızın tepkileri büyümektedir. Bu yönde kalıcı bir çözüm için ilçe trafik komisyonu tarafından araştırmalar yapılıp bu yolun kullanılmaması planlanıyor. Sonuç olarak ilçe trafik komisyonundan çıkan karar, il trafik komisyonunda değerlendirilecektir. İlçeyi asit tankerlerinden kurtarmak için mücadelemiz sonuna kadar devam edecek.' diye konuştu.

Bandırma'dan Kütahya'nın Emet ilçesindeki bor işleme tesisine asit taşıyan bir tankerde sızıntı olduğunu fark eden vatandaşların durumu bildirmesi üzerine, emniyet ekipleri, tankeri durdurarak yol kenarına çektirdikten sonra söz konusu kimyasal madde çevreye yayılmıştı.
Kaynak: AA