Köylerde Mahsur Kalan Öğrenciler İçin Seferberlik

Muş İl Özel İdaresi, yolu kapalı olan köylerde ikamet eden öğrencileri okullarına kavuşturmak için seferber oldu.

Köylerde Mahsur Kalan Öğrenciler İçin Seferberlik
Kar kalınlığının şehir merkezinde 3,5 metre, kırsalda ise 5 metreyi bulduğu Muş’ta, karla mücadele çalışması aralıksız sürüyor. Geçtiğimiz hafta etkili olan ve 3 gün aralıksız yağan kardan dolayı yolu kapanan köylerde ikamet eden öğrencilerin eğitime başlayamaması nedeniyle ekipler seferber oldu. Kapalı olan Dereiçi grup köy yolunda çalışma yapan İl Özel İdaresi, bölgede 155 dolayında öğrenciyi en kısa sürede okullarına kavuşturacaklarını bildirdi.

Karla mücadele çalışmasının yapıldığı alanda gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmetşah Şentürk, çalışma yapılan bölgede 9 köy ve 22 mezra olduğunu belirtti.

Yolun bir haftadır ulaşıma kapalı olduğunu dile getiren Şentürk, "Sömestr tatilinde köylerine giden öğrenciler henüz eğitimlerine başlayamadı. Bu köylerimizde 155 öğrencimiz ikamet ediyor. Bulunduğumuz bölgede kar kalınlığı yer yer 4-5 metreyi bulmaktadır" dedi.

Kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için ekipleri seferber ettiklerini dile getiren Şentürk, şöyle konuştu:

"Son yağan karla birlikte 367 köy ve 252 mezranın tamamı ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri olarak iki gün içerisinde 48 saatte kapalı yollarımızın yüzde 90’ını ulaşıma açtık. Eğitim öğretimin başlamasının ardından köylerde mahsur kalan öğrencilerimiz için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Bu bölgede 155 öğrencimiz bulunmakta. Öğrencilerimizin bir an önce eğitime başlamaları için köy yollarını en kısa sürede hizmete açarak, öğrencilerimizi okullarına kavuşturmuş olacağız."
Kaynak: İHA