Konteynerlerden Çıkıp Hayvanlarını Beslemeye Koşuyorlar

Çanakkale'deki depremlerden etkilenen ve geceleri konteynerde geçiren köylüler, günün ilk ışıklarıyla kışlaklardaki hayvanlarını beslemeye gidiyor Küçükbaş hayvanları bulunan depremzede Kaya: 'Sabahları hayvanlarımıza bakmak için kışlaklara geliyoruz. Sabah yemlerini ve sularını veriyoruz' Depremzede Yılmaz: 'Sabah erkenden kalkıp, hayvanlarımın yanına geliyorum. Onları yemliyorum, suluyorum'

DENİZ AÇIK - Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki depremlerden etkilenen ve geceleri konteynerde geçiren köylüler, günün ilk ışıklarıyla beslemek için kışlaklardaki hayvanlarına koşuyor.

Depremlerden en fazla etkilenen ve geçimini hayvancılıkla sağlayan Yukarıköy'deki vatandaşlar, geceleri konteynerlerde geçiriyor.

Günün ilk ışıklarıyla konteynerlerinden çıkan köylüler, tepelerdeki kışlaklarda barınan küçükbaş hayvanlarını beslemeye gidiyor. Köylüler, koyunlarını yemledikten sonra yayılmaları için meralara çıkartıyor.

- 'Hayvanlarımıza bakmak için kışlaklara geliyoruz'

Küçükbaş hayvanları bulunan Hanife Kaya (45), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kahvaltı sofrasında yakalandıkları depremde evinin yıkıldığını söyledi.

Devlet yetkililerinin kendilerine çadır ve konteyner verdiğini anlatan Kaya, 'Sabahları hayvanlarımıza bakmak için kışlaklara geliyoruz. Sabah yemlerini ve sularını veriyoruz. Bir kuzum, depremde tayın altına kalıp telef oldu. İki koyunum da kayboldu.' diye konuştu.

Hayvancılıkla uğraşan Yüksel Kaya (27) da depremde çok korktuğunu ve sarsıntıların hala devam ettiğini belirtti. Küçükbaş hayvanlarına bakmak için her gün sabahın erken saatlerinde kalktığını ifade eden Kaya, 'Onların da canı var. Geçimimizi hayvancılık ve çiftçilikle sağlıyoruz.' dedi.

- 'Bir kuzumun başına taş düşmüş. Ona ilaç verdim'

Küçükbaş hayvancılıkla uğrayan Havva Yılmaz (48) ise depremde evinin tamamen yıkıldığını dile getirdi.

Evine giremediği için konteynerde kaldığını aktaran Yılmaz, 'Depremin etkisiyle koyunlarımın da kışlağı yıkıldı. Sabah erkenden kalkıp, hayvanlarımın yanına geliyorum. Onları yemliyorum, suluyorum. Kuzuları besliyoruz. Daha sonra tarlalara doğru salıyoruz. Bir kuzumun başına taş düşmüş. Ona ilaç verdim.' ifadelerini kullandı.

Yukarıköy'de küçükbaş hayvancılıkla uğraşan Ünzile Çarıksız (40) da geçim kaynağı olan hayvanlarını yemlemek için sabah kışlağa geldiklerini söyledi.

Depremde yıkılan kışlaklarında iki hayvanının taşların altında kalıp telef olduğuna değinen Çarıksız, 'Olsun, artık yapacak bir şey yok. Allah'tan gelen bir afeti yaşadık.' görüşünü kaydetti.
Kaynak: AA