Kaymakam Tekin, Daire Amirleri Ve Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, daire amirleri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Midyat Fen Lisesi konferans salonunda gerçekleşen toplantıya katılan Kaymakam Tekin, bu tür toplantıların kaymakamlık tarafından daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar olarak belirli zamanlarda gerçekleştirileceğini söyledi.

Makam ve mevkinin keyfi hareket edilen yerler olmadığını belirten Tekin, bu millete hizmet etmenin herkese nasip olmayacağını ifade etti.

Muhtarlara seslenen Tekin, 'Sizler belki seçimle geliyorsunuz. Bir kısmı size oy veriyor veya vermiyor. Siz o mahallede herkesin muhtarısınız. Adaletli olmanızı bekliyoruz. Seçimlerden sonra her şeyi bir kenara bırakmanız bizim için hayati öneme haizdir.' dedi.

Ellerinden geldiğince kendilerine verilen yetkiler doğrultusunda işlerini yapmaya çalıştıklarını kaydeden Tekin, şunları söyledi:

'Muhtar, daire amiri demeden sizler kamu görevlisisiniz. Vatandaşların sorunlarını dinleyin. Vatandaşın hali ile hallenmek icap eder. Yöneticilik bir fors değildir. Yöneticilik uzmanlık gerektiren ciddi ve tehlikeli bir iştir. Ben sizlere yardımcı olabilmek için buradayım. Bir kısım bizler seçimle göreve gelmiyoruz. Sizler seçimle geliyorsunuz. Vatandaşın kalbine, gönlüne hitap ederseniz bir daha seçilebilirsiniz. Mahkeme kadıya mülk değildir. Bugün var, yarın yok. Durumu çok kritik olan, fakirlik içerisinde olan vatandaşlarımız için doğrudan bana veya vakıf müdürüne ulaşın. İçler acısı durumda olanlar var. Garibanların, fakirlerin kapısını çalın. Vatandaşın sorununu dinleyeceğiz.'

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil İbrahim Çiftçi, daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

Kaynak: AA