Kaman'da Kadınlara Yönelik Ceviz Yetiştiriciliği Kursu

Kaman ilçesinde, kadınlara yönelik ceviz yetiştiriciliği kursu açıldı.

Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu Müdürülüğü ve Kaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle Kaman Halk Eğitim Merkezi'nde açılan ve 8 Mart tarihinde sona erecek Ceviz Yetiştiriciği kursuna 25 kadın müracaat etti.

Kaman Kaymakamı Murat Girgin, Halk Eğitim Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, kursu düzenlemekteki amacın Ceviz Eylem Planı çerçevesinde daha bilinçli ceviz üreticileri yetiştirmek olduğunu söyledi.

Son zamanlarda kapama ceviz bahçelerinin sayısının arttığını belirten Kaymakam Girgin, 'Kaman'da cevizi üretiminin daha da yaygınlaştırılması gerekmektedir. Boş ve atıl durumdaki araziler ceviz bahçelerine dönüştürülmelidir. Bu konuda devletimiz de destek vermektedir.' dedi.

Kaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Sevim ise, bu tür kursların bilinçli üreticilerin yetiştirilmesi için önemli olduğunu vurgulayarak, 'Kurslara daha fazla katılım bekliyoruz. Ceviz yetiştiriciliği kursu 23 iş günü sürecek. Kurs süresince katılımcıların harçlıkları ve sigorta primleri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından karşılanıyor.' diye konuştu.

Kaynak: AA