İzmirli İş Adamlarından İstihdam Seferberliğine Destek

İZTO Başkanı Demirtaş: 'Finansal sorunlar ve sermaye yetersizliğinin tüccarlarımızın çözmek zorunda olduğu sorunlar arasında en başta geldiği ve finansmanın her zamankinden daha büyük önem kazandığının bilincinde olarak, üyelerimizi çeşitli kurumlarca verilen teşvik ve desteklerden etkin bir şekilde yararlanmaya davet ediyorum' MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ülkü: 'İzmir'deki istihdam konusundaki sıkıntıyı kendimize dert ediyorduk. Bu konuda çeşitli çalışmalar yürütüyorduk. Cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra bu konuya daha da öncelik veriyoruz'

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, iş dünyasının son dönemde finansal sorunlar ve sermaye yetersizlikleriyle karşı karşıya kaldığını belirterek, üyelerini çeşitli kurumlarca verilen teşvik ve desteklerden etkin bir şekilde yararlanmaya çağırdı.

Demirtaş, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasındaki en önemli unsurlardan birinin istihdam olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin içinde bulunduğu dönemde dünyadaki ekonomik gelişmeler ve belirsizliklerle mücadele ettiğini, buna karşı Türk ekonomisinin dış dünyaya en az muhtaç olacağı bir modeli kurgulaması gerektiğini belirten Demirtaş, şunları kaydetti:

'Tüccarlarımızın işlerinin olumsuz etkilenmemesi için finansman kaynaklarına erişim gün geçtikçe önemli hale gelmekte, teşvik ve desteklerin, işveren maliyetlerini düşürmedeki etkisi giderek artmaktadır. Ekonomideki dalgalanmaların ve sıkıntıların yaşandığı bir dönemde birçok üyemizin içinde bulunduğu darboğaz nedeniyle işlerini geliştiremediği, finansal sorunlar ve sermaye yetersizliğinin tüccarlarımızın çözmek zorunda olduğu sorunlar arasında en başta geldiği ve finansmanın her zamankinden daha büyük önem kazandığının bilincinde olarak, üyelerimizi çeşitli kurumlarca verilen teşvik ve desteklerden etkin bir şekilde yararlanmaya davet ediyorum.'

- MÜSİAD İzmir Şubesi, istihdam olanaklarını araştıracak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iş dünyasına yaptığı istihdam seferberliği çağrısını desteklediklerini bildirdi.

Ülkü, yaptığı açıklamada, MÜSİAD İzmir Şubesi olarak gelecek hafta yapacakları toplantıda üyeleriyle ek istihdam olanaklarını değerlendireceklerini belirterek, 'İzmir'deki istihdam konusundaki sıkıntıyı kendimize dert ediyorduk. Bu konuda çeşitli çalışmalar yürütüyorduk. Cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra bu konuya daha da öncelik veriyoruz. Üyelerimizin bu konuda imkanlarını seferber etmesini isteyeceğiz. Bu konuda hem fedakarlık yapıp hem de duyarsız kalmama adına elimizden gelen her şeyi yapmayı düşünüyoruz. Ülkemize katkı sağlamak boynumuzun borcudur. Ülkemize güvenen ve geleceğe umutla bakan iş adamları olarak bu meseleyi milli bir görev kabul ederek istihdama katkı sağlayacağız.' değerlendirmesinde bulundu.

Ülkü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının ardından istihdam konusuna ağırlık verdiklerine aktararak, 'Bu konuda bütün üyelerimiz ve üyelerimizin çevresindeki meslek kuruluşları olarak ciddi bir şekilde kendi içimizde seferberlik başlatmış olduk. Son dönemlerde hükümetimizin ekonomi alanında yaptığı birtakım düzenlemeler ve teşvikler sektör temsilcileri olarak bizleri son derece memnun etmiştir.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA