İŞKUR İl Müdürü Tozan'dan İstihdam Teşviki Hakkında Açıklama

Bilecik Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ayhan Tozan, İstihdam Teşviki programı hakkında açıklama yaptı.

İŞKUR İl Müdürü Tozan'dan İstihdam Teşviki Hakkında Açıklama
İl Müdürü Tozan, yaptığı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıları sonucu işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programının başlatıldığını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun bu programı Konya’da başlattığını belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 7 Şubat’ta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası’nda özel sektörde faaliyet gösteren işverenlerimizin oluşturacakları ilave istihdam için destekleneceklerini açıklamıştır. 9 Şubat 2017 tarih ve 29974 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 687 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname de söz konusu istihdam teşviki yayımlanmıştır” dedi.

“Teşvik uygulamasından özel sektör işverenleri yararlanacaklardır”

Tozan, “Teşvik uygulamasından özel sektör işverenleri yararlanacaklardır. İşverenler, 31 Aralık tarihine kadar 2016 Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için dolayı bu teşvikten yararlanacaklardır. İşverenlerin 01 Şubat 2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların; İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“Teşvik uygulaması 31 Aralık 2017 tarihine kadar geçerli olacaktır”

Bugün bir çalışanın işverene maliyetinin 2 bin 177 lira olduğunu belirten Tozan açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece 1 bin 404 lira ödeyecek olup, geriye kalan 773 lira tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır. Başka bir deyişle, ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773 lira azalacaktır. Teşvik uygulaması 31 Aralık 2017 tarihine kadar geçerli olacaktır. Bu teşvikten yararlanacak işverenler; aynı sigortalı için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklardır.”
Kaynak: İHA