GÜNDEM ÖZETİ / 10 Şubat 2017

ANADOLU AJANSI.



Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde gerçekleştirilecek Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ve TBMM Grubu'nun ortak toplantısının açılışında konuşacak.

(Ankara/11.00)

2- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Valiliği ziyaret edecek, Ulu Cami'de cuma namazını kılacak, AK Parti İl Danışma Meclisi'ne katılacak, Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği toplantısında bulunacak.

(Afyonkarahisar/12.30​-18.30​​)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Isparta'da Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

- Isparta ve Burdur'da DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış ile Orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım törenlerine katılacak Eroğlu, Burdur'da Valiliği ziyaret edecek ve partisinin İl Danışma Meclisi'ne iştirak edecek.

(Isparta/09.00-11.00/Burdur/14.00-16.30)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, il değerlendirme toplantısına katılacak, Merinos Mobilya Fabrikası işçileri ile buluşacak, Şehit Astsubay Üstçavuş Yahya Efiloğlu’nun cenaze namazına katılacak, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, İzmir Balkan Çalıştayı'nda bulunacak.

(İzmir/10.00-18.30)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOSGEB merkez binada '50 bin TL Faizsiz Kredi Desteği' konulu basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/14.30)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 'Taşınır Rehni' ile ilgili tanıtım toplantısına katılacak, Alman Sanayi ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Dr. Martin Wansleben'i kabul edecek.

(Ankara10.30/15.30)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, MÜSİAD ve TÜSİAD üyeleri ile Cazibe Merkezleri Programı hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirecek.

(İstanbul/10.00/14.30)

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CNR Avrasya Boat Show Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı’na iştirak edecek.

(İstanbul/14.00)

5- TÜİK, geçen yılın aralık ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'da,Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi'nin alt organı Ortak Stratejik Planlama Grubu 5. toplantısına katılacak.

- Ukraynalı mevkidaşı Pavlo Klimkin ile ortak basın toplantısı düzenleyecek Çavuşoğlu, AA muhabirlerinin objektifinden FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan '15 Temmuz'da Türkiye'de ne oldu?' başlıklı serginin açılışını yapacak.

(Kiev)

2- Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinde basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

(Paris)

3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara)

5- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Müzesi ile 'Kasdım Budur Şehre Varam/Feryad-ü Figan Koparam' isimli resim sergisinin ve Üsküdar Kitap Fuarı'nın açılışına iştirak edecek.

(İstanbul/11.00/14.30/16.00)

2- Erhan Yazıcıoğlu'nun ABD Başkanı Donald Trump'ı canlandıracağı 'Aşk-ı Memduh' oyununun basın toplantısı Trump AVM’de gerçekleştirilecek.

(İstanbul/12.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 20. haftanın açılış maçında Kardemir Karabükspor ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek.

(Karabük/19.00)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Darüşşafaka Doğuş-Fenerbahçe ve Barcelona Lassa-Galatasaray Odeabank maçları yapılacak.

(İstanbul/20.00/Barcelona/23.00)

3- Voleybol Efeler Ligi'nde Arkas Spor ile Fenerbahçe karşılaşacak.

(İzmir/17.00)

4- Turkcell Türkiye Büyükler Atletizm Şampiyonası, İstanbul'da sona erecek.

(İstanbul/13.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA