GÜNDEM / 10 Şubat 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Aksaray'da Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi ve yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının toplu açılış törenine katılacak.

(Aksaray/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde gerçekleştirilecek Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ve TBMM Grubu'nun ortak toplantısının açılışında konuşacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Valiliği ziyaret edecek, Ulu Cami'de cuma namazını kılacak, AK Parti İl Danışma Meclisi'ne katılacak, Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği toplantısında bulunacak.

(Afyonkarahisar/12.30​-18.30​​) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Valiliği ziyaret edecek, İstinaf Mahkemeleri Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

(Antalya/12.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Isparta ve Burdur'da temel atma ve açılış törenlerine katılacak, valilikler ile belediyeyi ziyaret edecek, AK Parti il başkanlığı ile il danışma meclisi toplantısında bulunacak.

(Isparta/09.00-11.00/Burdur/14.00-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, il değerlendirme toplantısına iştirak edecek, Merinos Mobilya Fabrikası işçileri ile buluşacak, Şehit Astsubay Üstçavuş Yahya Efiloğlu’nun cenaze namazına katılacak, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, İzmir Balkan Çalıştayı'nda bulunacak.

(İzmir/10.00-18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOSGEB merkez binada '50 bin TL Faizsiz Kredi Desteği' konulu basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 'Taşınır Rehni' ile ilgili tanıtım toplantısına katılacak, Alman Sanayi ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Dr. Martin Wansleben'i kabul edecek.

(Ankara10.30/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, MÜSİAD ve TÜSİAD üyeleri ile Cazibe Merkezleri Programı hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirecek.

(İstanbul/10.00/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CNR Avrasya Boat Show Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı’na iştirak edecek.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TÜİK, geçen yılın aralık ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'da,Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi'nin alt organı Ortak Stratejik Planlama Grubu 5. toplantısına katılacak.

- Ukraynalı mevkidaşı Pavlo Klimkin ile ortak basın toplantısı düzenleyecek Çavuşoğlu, AA muhabirlerinin objektifinden FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan '15 Temmuz'da Türkiye'de ne oldu?' başlıklı serginin açılışını yapacak.

(Kiev) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinde basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

(Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Müzesi ile 'Kasdım Budur Şehre Varam/Feryad-ü Figan Koparam' isimli resim sergisinin ve Üsküdar Kitap Fuarı'nın açılışına iştirak edecek.

(İstanbul/11.00/14.30/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Tiyatrocu Erhan Yazıcıoğlu'nun ABD Başkanı Donald Trump'ı canlandıracağı 'Aşk-ı Memduh' oyununun basın toplantısı Trump AVM’de gerçekleştirilecek.

(İstanbul/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 20. haftanın açılış maçında Kardemir Karabükspor ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek.

(Karabük/19.00) (Fotoğraflı)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Darüşşafaka Doğuş-Fenerbahçe ve Barcelona Lassa-Galatasaray Odeabank maçları yapılacak.

(İstanbul/20.00/Barcelona/23.00) (Fotoğraflı)

3- Voleybol Efeler Ligi'nde Arkas Spor ile Fenerbahçe karşılaşacak.

(İzmir/17.00) (Fotoğraflı)

4- Turkcell Türkiye Büyükler Atletizm Şampiyonası, İstanbul'da sona erecek.

(İstanbul/13.30) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Türkiye 'jet hızı'yla ihracat yaptı

- Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, daha hızlı ve güvenli ticaret hedefiyle gümrük kapılarında yapılan iyileştirme çalışmaları sayesinde geçen yıl ihracat beyanname işlemlerinin yüzde 66'sı ilk bir dakika içinde sonuçlandırıldı

- Bakan Bülent Tüfenkci:

- 'Daha hızlı ve güvenli ticaret hedefiyle dijital ortama taşıdığımız gümrük işlemlerimizin en kısa sürede gerçekleşmesi için çalışıyoruz. İhracat işlemlerinin yüzde 66'sını 1 dakikada tamamlıyoruz'

- '2002'de bir ihracat beyannamesinin işlemleri ortalama 15 saatin üzerinde tamamlanırken, 2016'da bu süreyi 2 saat 40 dakikaya indirdik'

(Volkan Kaşik / Malatya)

2- GRAFİKLİ - FETÖ mensupları için 16 ülkeyle iade trafiği

- Adalet Bakanlığı, 16 ülkeden 28 FETÖ mensubunun iadesini istedi

- Aralarında ABD, Almanya, Romanya, Belçika'nın da bulunduğu ülkelere 31 iade dosyası gönderildi

- Almanya'dan eski savcılar Öz ve Kara'nın, Yunanistan'dan darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 darbecinin, ABD'den de ise FETÖ elebaşı Gülen ile Emrullah Uslu'nun iadeleri istendi.

(Kemal Karadağ-Ankara)

3- 'Bordo bereli' alımında son aşama

- Milli Savunma Bakanlığınca, Özel Kuvvetler Komutanlığına sivillerden personel alımına yönelik çalışmalarda sona gelindi

- Başvuruların ardından subay ihtiyacının karşılanması amacıyla fiziki yeterlilik testini başarıyla tamamlayan bin 450 aday mülakata çağrıldı

- Harp okullarına kız öğrenci alımına yönelik, sınavlarda başarılı olan 19 kız öğrenci adayının Hava Harp Okulu intibak eğitimi sürüyor

(Sarp Özer/Sinan Uslu-Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA