'Gençlere Tarihlerini Gösterdikleri' Projeyle Ödül Aldılar

Çorum Eğitim, Kültür ve Araştırma Derneğince yürütülen, gençlerin Çorum ve İstanbul'daki tarihi mekanlara götürüldüğü 'Genç Kaşifler Keşifte' projesi, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri Töreni'nde 2 bine yakın proje arasından 'Gençlik ve Spor' kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü Dernek başkanı Özcan:'Yaptığımız tüm etkinliklerde öğrencilerimizin birbirleriyle tanışıp kaynaşmaları, beraber bir şeyler yapabilmelerini, en önemlisi de milli ve manevi duygularımızı her zaman ön planda tutmaları gerektiğini anlatmaya çalıştık'.

Çorum Eğitim, Kültür ve Araştırma Derneğince yürütülen 'Genç Kaşifler Keşifte' projesi, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığınca düzenlenen 'Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri Töreni'nde, yaklaşık 2 bin proje arasından 'Gençlik ve Spor' kategorisinde birincilik ödülü aldı.

Dernek başkanı Şahin Özcan, 2010 yılında kurdukları derneğin gençlerin milli ve manevi duygular kazanmaları, yaşamaları ve bunlarla ilgili etkinlikler yapmaları amacıyla faaliyet gösterdiğini, bu kapsamda 30'u aşkın dernek üyesinin yanında 100'den fazla gönüllü ile çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Üniversite öğrencilerine yönelik 2014 yılında düzenledikleri bir seminerde gençlerin 'bir şeyler yapmak, yaparken de sahada yer almak istediklerini' belirttiğini anlatan Özcan, öğrencilerin hem kendilerinin içerisinde yer alacağı hem de eğlenerek ve yaşayarak öğrenecekleri bir şeyler yapmak istemeleri üzerine 'Genç Kaşifler Keşifte' projesini hazırladıklarını bildirdi.

Projenin Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklendiğini dile getiren Şahin Özcan, şöyle devam etti:

'Projemiz 12 ay sürdü. Yaklaşık 2 bin öğrencimize milli ve manevi konularımızla tarih bilincimize yönelik eğitim seminerleri düzenledik. 350 üniversite öğrencimizi 35 kişilik gruplar halinde Çorum'daki tarihi mekanlardan Alacahöyük, Boğazkale ve Şapinuva'ya götürdük. İncesu Kanyonu'nda bir gece kamp yaptık. 'İstanbul Görmeyen Tarih Biliyorum Demesin' sloganıyla gençlerimizi 4 kez İstanbul'a götürerek tarihimizi anlattık. Yaptığımız tüm etkinliklerde öğrencilerimizin birbirleriyle tanışıp kaynaşmaları, beraber bir şeyler yapabilmelerini, en önemlisi de milli ve manevi duygularımızı her zaman ön planda tutmaları gerektiğini anlatmaya çalıştık.'

Yürüttükleri projenin güzel sonuçlar getirmesi üzerine AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığınca düzenlenen 'Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri'ne başvurduklarını belirten Özcan, yaklaşık 2 bin proje arasından ödüle layık görülmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Ödülü AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın elinden aldığını anlatan Şahin Özcan, 'Sürdürülebilirlik, çarpan etkisi, bütçe kullanımı, etkileşim değerlendirmesi bakımından birinciliğe layık görüldük. Jüride Türkiye'nin tanınmış isimleri vardı. Böyle bir ortamda Çorum'dan yerel bir derneğin hazırladığı projenin ödüle layık görülmesi bizi çok mutlu etti. Yerel bir derneğin de çok güçlü proje yürütebileceği, ulusal çaptaki emsalleriyle yarışabileceğini görmüş olduk. Bu da bizim motivasyonumuzu arttırdı.' ifadelerini kullandı.

Özcan, törende Başbakan Yıldırım'ın, devletin sivil toplum örgütlerine verdiği destek ve proje tabanlı çalışmalarla ilgili konuşmasının kendilerini çok memnun ettiğini de vurgulayarak, 'Sadece devlet mantalitesiyle bu işlerin tabana yansımayacağını duymuş olmak, doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Başbakan'ın elinden ödül almak da Çorum adına ayrıca gurur vesilesi. Bu ödül bize ekstra sorumluluk verdi. Gençlerimiz ve yeni nesil için çalışmaya ve proje üretmeye devam edeceğiz. Bundan sonraki çalışmalarımızın verimliği ve kalitesi daha da artacak inşallah.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA