Ereğli'de 1. Kitap Fuarı Açıldı

Konya’nın Ereğli ilçesinde 50 bin kitabın yer aldığı 1. Kitap Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Ereğli'de 1. Kitap Fuarı Açıldı
Ereğli Kültür Merkezi’ndeki açılışa, Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Batman Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahab Küsen, Batman Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, Ahmet Turgut ve Sinan Yağmur olmak üzere birçok yazar, öğrenciler ve çok sayıda davetliler katıldı.

Programın açılışında konuşan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Belediye olarak asfalt, kaldırım, alt yapı yapmak asli görevimiz; ama insana dokunan, direk temasla insanın hayatını değiştiren, yönlendiren, insana değer katan bir şey yaptığımızda daha mutlu oluyoruz. Gençlerimizi kitap okumaya teşvik etmek, kitap kültürü oluşturmak ve Ereğli’ye fuar kültürü kazandırmak adına böyle bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bu fuar sayesinde değerli yazarlarımızın düşüncelerinden, dünya görüşünden faydalanacağız. Adı 1. Kitap Fuarı olarak geçiyor ama inşallah 2.’incisi, 3.’üncüsü ve nice fuarları halkımızın hizmetine sunacağız. Ereğli, sosyal, kültürel açıdan emsallerine göre daha üst seviyede olan bir ilçe ama bunu kitapla, kitap okuma kültürüyle taçlandırmalıyız. Kitap okuma isteğini, gençlerimize ve çocuklarımıza aşılamalıyız” dedi.

1. Kitap Fuarı’nın Ereğli’ye çok şey kazandıracağını ifade eden Başkan Özgüven, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise, böyle bir anlamlı fuarın kurulmuş olmasının önemine değinerek, katkıda bulunan Ereğli Belediyesine teşekkür etti. Ereğli 1. Kitap Fuarı’nın çocukların okuma alışkanlığı kazanmalarına yönelik güzel bir hizmet olduğunu ifade eden Kaymakam Yaran, açılışın hayırlı olmasını diledi.

Diriliş Ertuğrul dizisinin senaristlerinden Ahmet Turgut ise, konuşmasında yapılan hizmetlerle özellikle bu kitap fuarıyla Ereğli insanına güzel imkanlar sunulduğunu dile getirdi. Turgut, “Açılışı yapılan bu fuar ve bundan sonraki devam edecek Kitap Fuarlarına dört elle sarılın, belki gün gelecek Ereğlili bir yazar olarak bu kürsüde siz olacaksınız” diye konuştu.

“İnsan, gönlü anlamaktır, gönlü okumaktır. İnsan, gönülden gönüle giden bir yolcudur. Gönülden gönüle giden bir yolcuyu anlamaksa gönlü güzelleştirmekle olur. Gönül de ancak okumakla güzelleşir” diyerek sözlerine başlayan son 10 yılın en çok okunan yazarı Sinan Yağmur da, Mevlana’ca, Yunus Emre’ce, Şems-i Tebrizi’ce gönül insanlarıyla gönüle dokunmak bir kitap kardeşliğini ve kitap kucaklaşmasını Ereğli’de yapmaktan dolayı, bir Ereğli sevdalısı olarak onur duyduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından 10 gün sürecek Ereğli 1. Kitap Fuarı, törene katılan protokol üyeleri ve öğrencilerin kurdele kesmesiyle hizmete açıldı.
Kaynak: İHA