Düzce Eğitimde Zorunlu Hizmet Bölgesi Oldu

AK Parti Düzce Milletvekili ve Medya ve Tanıtım Başkan Yardımcısı Ayşe Keşir, eğitimde yükselişi sağlamak amacıyla hayata geçirilen Eğitimde 'Denge ve Başarıya Adım' projesiyle ilgili 'Milli Eğitim Bakanlığının yeni düzenlemesi ile Düzce şehir merkezi ve Akçakoca ilçe merkezi hariç tüm şehir zorunlu hizmet bölgesi olmuştur.' dedi.

Keşir, yaptığı yazılı açıklamada, Düzce Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen proje kapsamında, kendilerine, öğretmenlerin kısa süre görev yaptıktan sonra başka illere tayininin çıkmasının büyük bir sorun teşkil ettiği probleminin iletildiğini belirtti.

Yapılan görüşmeler ile eğitimde kalitenin yükseltilmesi, fiziki yeterliliğin arttırılması ve eğitimde standartların üzerine çıkılması için yola çıkıldığını aktaran Keşir, şunları kaydetti:

'İki metropol arasında kalan Düzce'nin eğitimde istenilen başarıya kavuşması için gayretle çalışılıyor. Yeni projelerle herkesin eğitimin içine dahil olmasını sağladık. Bunu çok önemsiyoruz çünkü kendini bilen, donanımlı, özgüvenli, vatanını, milletini seven, ülkesi için değer üretme ideali olan yeni bir nesil yetiştirmek gerekiyor. Dolayısıyla biz de hep birlikte bu konunun üzerinde çalıştık.'

Öğretmenlerin kısa süreli görevleri ile birlikte eğitimde kesinti yaşandığını kaydeden Keşir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Bize gelen şikayetler arasında öğretmenlerin uzun süre ile görev yapmadığı vardı. Öğrenciler, veliler ve öğretmen tam kaynaşırken tayin çıkarak eğitimdeki süreklilik kesintiye uğruyor bu da özellikle ilköğretimdeki çocuklarımızın okula olan konsantresini azaltıyordu. Bu doğrultuda Ankara'da şehrimiz Düzce için yaptığımız çalışmalar sonuç verdi. Milli Eğitim Bakanlığının yeni düzenlemesi ile Düzce şehir merkezi ve Akçakoca ilçe merkezi hariç tüm şehir zorunlu hizmet bölgesi olmuştur. Artık Düzce'de öğretmenlerimiz daha uzun süre görev yapacaktır. Eğitimde verimliliği artırmak için çalışmaya devam edeceğiz.'

Kaynak: AA