Dünya Mutfağı Muş'a Taşınıyor

Muş Valisi Seddar Yavuz, kısa bir süre sonra hizmete girecek olan Efendy Cuisine adlı iş yerini ziyaret etti.

Dünya Mutfağı Muş'a Taşınıyor
Burada Vali Yavuz’a bilgilendirmelerde bulunan işletme sahibi Hatem Akpolat, işletmenin 3 milyon TL’ye mal olduğunu söyledi.

İşletmede 32 personelin çalışacağını ifade eden Hatem Akpolat, ayrıca birçok ülkede görev yapan 2 şef aşçının da çalışacağını söyledi.

Şeflerin uluslararası yemek yarışmalarında çeşitli ödülleri bulunduğunu da dile getiren Hatem Akpolat, "Bir Muşlu olarak yatırımı kendi memleketime yapmak için bu yola çıktım. Yaklaşık 3 milyon lira harcayarak burayı tamamladık. Önümüzdeki hafta açmayı planladığımız iş yerimizde dünya mutfaklarında 100’ün üzerinde yemek çeşidimiz olacak. Yani hem Muş’a hem de bölgeye farklı bir mekan kazandırdık" dedi.

İşletmeyi gezdikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz ise, Muş’un her geçen gün geliştiğini kaydetti.

Yatırımcıların Muş’un geleceğine yatırım yaptığını dile getiren Vali Yavuz, "Yatırımcı, bir şehirde umut görmezse oraya yatırım yapmaz. Göreve başladığımız günden bu yana Muş’ta her anlamda olumlu değişiklikler var. Bu değişiklikler elbette hizmet sektörüne yansımalı. Böylesine nezih, dekorasyonundan tutun kullanılan malzemesine ve ikramlık olanlara kadar geniş bir yelpazenin olduğu görülüyor. İlimizde yaklaşık 16 bin kamu çalışanı var, dolaysıyla iyi para kazanan gelir grubuna ait insanlar var. Bu insanların gidip yemek yiyebileceği, vakit geçirebileceği mekanlara ihtiyaç var. Sadece Muş’a değil, Bitlis ve Bingöl gibi çevre illerden de gelebilecek insanlar var. Öncelikle burası dizayn dahil olmak üzere çok beğendiğimi belirtmek istiyorum. Yatırımcı kardeşimizi kutlarım" dedi.

İşletmenin isminin de Muş’a yakışır bir isim olduğunu ifade eden Yavuz, "Ayrıca, seçilen ismi de çok anlamlı buluyorum. Muş’taki naif, yumuşak, beyefendi bir topluluğa yakışır bir ’efendi’ kelimesinin de restoranda isim olarak kullanılması beni ayrıca memnun etti. Belki Muş’la en iyi örtüşen kelime efendiliktir. Ümit ediyorum Muşlu kardeşlerimiz, kamu çalışanlarımız, çevre şehirlerden gelen vatandaşlarımız buraya gelir hem vakit geçirir hem de dünya mutfağından lezzetleri tadar ve Muş’a değer katar" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA