Dadaşların Yöresel Lezzetleri EYOF'ta Tanıtılacak

Yedi bin yıllık geçmişiyle bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erzurum'un yöresel lezzetlerinin EYOF ile dünyaya tanıtılması hedefleniyor Asırlık lezzetlerin sofraları süslediği kentte, çorbalardan tatlı çeşitlerine kadar her kesimin damak tadına hitap eden eşsiz lezzetler, sporculara ikram edilerek kentin yöresel ürünleri Avrupa'ya tanıtılacak Erzurum Valisi Azizoğlu: 'Programlar ile gelecek heyete her gün Erzurum'un tarihini, kültürel yerlerini gezdireceğiz. Farklı farklı mekanlarda ağırlayıp, Erzurum'un lezzetlerini tattıracağız'

YUNUS OKUR - Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erzurum'da düzenlenecek Avrupa Gençlik Kış Festivali'nde (EYOF) kentin yöresel ürünleri Avrupalı sporculara tanıtılacak.

Deniz seviyesinden yaklaşık bin 800 metre yükseklikteki kış turizmi kentinde düzenlenecek EYOF organizasyonu için Erzurum Valiliği öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün iş birliği ile kentin tarihi mekanlarının ve yöresel ürünlerinin Avrupalı sporculara tanıtılması için planlamalar yapıldı.

Yedi bin yıllık geçmişiyle bir çok medeniyete ev sahipliği yapan açık hava müzesi konumundaki kente gelecek Avrupalı sporculara, kentin tarihi ve kültürel değerleri anlatılarak, yöresel lezzetleri tanıtılacak.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte hafta sonu uluslararası büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Organizasyona 40'a yakın ülkeden 832 sporcunun katılacağını ifade eden Azizoğlu, şöyle konuştu:

'Gelen heyetler için 7 gün boyunca programlar yaptık. Yarışma faaliyetlerinin dışında sosyal ve kültürel programlar da hazırladık. Bu programlarla gelecek heyete her gün Erzurum'un tarihini, kültürel yerlerini gezdireceğiz. Aynı zamanda Erzurum'da üretilen Oltu taşından tutun bakır ve deri işlemeciliğine kadar ürünlerimizi tanıtacağız. Farklı farklı mekanlarda onları ağırlayıp, Erzurum'un lezzetlerini onlara tattıracağız. Bunun için en çok tarihi ve kültürel mekanları tercih edeceğiz.'

- 'Yöresel lezzetleri tadanlar Erzurum'a bir daha gelecek'

Vali Azizoğlu, binlerce yıllık geçmişiyle çok sayıda medeniyete kucak açan kentin, tarihi ve kültürel değerlerinin Avrupalılar tarafından bilinmesini istediklerini belirterek, yöresel lezzetlerin tanıtımı için de ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Azizoğlu, 'Cağ kebabımızı, kadayıf dolmamızı, peynirimizi ve balımızı gelen misafirlere tattıracağız çünkü bizim bu dediğim ürünlerin hepsi hem doğal hem de organik hem de damak tadına hitap eden lezzetlerdir. Bu ürünlerimiz, aynı zamanda şifa olan lezzetler. Onlar bu tatları tattıktan sonra da zannediyorum ki sık sık Erzurum'a gelecekler.' diye konuştu.

Gelecek misafirlerin Erzurum'un güzelliklerinin dünyadaki diğer insanlara tanıtılması konusunda ilin gönül elçileri haline geleceğini kaydeden Azizoğlu, Avrupalı sporcuların kayağın yanı sıra ilin tarihi ve kültürel doğasını gezme ve tanıma imkanı bulacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA