'Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği Ve Teşvikler'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, 'Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği ve Teşvikler' programı kapsamında Tekirdağ'da çalışma hayatının temsilcileriyle bir araya geldi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasın da düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, bundan sonrada kamu olarak müdürler, kaymakamlar ve oda başkanları tarafından 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' konusunu vatandaşa ve iş verene anlatılması gerektiğini söyledi.

Odaların, kaymakamların ve diğer katılımcıların bu imkanlardan bu teşviklerden Tekirdağ'ın en iyi şekilde faydalanmasını sağlaması gerektiğini ifade eden Ceylan, şunları kaydetti:

'Cumhurbaşkanımızın startını verdiği milli seferberlik hayata geçti. Bu konunun ne kadar önemli olduğunu hem ekonominin canlanması açısından, hem sanayicimizin, işverenimizin, esnafımızın bunlardan nasıl yararlanacağını burada müşahade edeceğiz. Burada önemli olan odalarımız kaymakamlarımız ve diğer katılımcılarımız bu imkanlardan bu teşviklerden Tekirdağ'ın en iyi şekilde faydalanmasını sağlamak. Bu amaçla biz bundan sonrada kamu olarak müdürlerimiz, kaymakamlarımız ve oda başkanlarımızla bunu vatandaşımıza iş verenimize anlatmamız gerekiyor.'

Açılış konuşmalarının ardından toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Mehmet Arslan'ın, çalışma hayatında milli seferberlik programı kapsamında ki teşviklerin anlatımıyla devam etti.

Programa ilçe kaymakamları, oda başkanları ve iş sektörü temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA