Antakya Medeniyetler Korosu Gaziantep'te

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin 8 Şubat Gaziantep’e Gazilik ünvanı verilişinin 96. Yıldönümü nedeniyle hazırladığı özel gecede, Antakya Medeniyetler Korosu sahne aldı.

Antakya Medeniyetler Korosu Gaziantep'te
Koro Şefi Yılmaz Özfırat’ın yönettiği, Antakya Medeniyetler Korosunun verdiği anlamlı konsere, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, büyükelçilerimiz, belediye protokolümüz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2008 yılında Hatay’da Antakya Medeniyetler Korosu Derneği tarafından kurulan, farklı dinlerden, kültürlerden, inançlardan olan üyelerin bir araya gelerek oluşturdukları koro, beraberliği simgeleyerek bugüne kadar, farklı platformlarda, farklı ülke ve şehirlerde 400’e yakın konser vermiş; Barış ve Kardeşlik ödülünü iki kez alan ve 2012 yılında Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen koro, okuduğu farklı kültürlere ait ilahiler, halk şarkıları ve türkülerle Türkiye medeniyetini yansıtan bir ayna vazifesi görüyor. Koro Şefi Yılmaz Özfırat tarafından yönetilen, Türkiye’nin tüm değerleriyle tanıtımına katkı sağlamak ve dünya barışına hizmet etmek amacıyla kurulan Antakya Medeniyetler Korosu, 8 Şubat Gaziantep’e Gazilik unvanı verilişinin 96. yıldönümü özel konseriyle Gazianteplilerle buluştu.

Konser öncesinde Gaziantep Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ve Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğiyle hazırlanan, Gaziantep Savunması’na şahitlik eden kişilerin yakınlarıyla yapılan röportajlardan oluşturulmuş “8 Şubatta 8 Kadın” filmi izlendi. Ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından konuşma yapıldı. 8 Şubat’ın önemine dikkat çektiği konuşmasında “Emanetiniz emin ellerde” ifadesini kullandı. Şahin’in konuşmasının ardından Gazi Kültür A.Ş. tarafından hazırlanan “Antebin Direnişi Bir Şehrin Filmi” izlendi ve büyük alkışlarla konser başladı.

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği konserde, Koro Şefi Yılmaz Özfırat ise, Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamak, var olan güzellikleri herkesle paylaşıp onlara yeni bir ufuk açıp insanlığı doğruya ve güzelliğe çekerek medeniyetler arasında evrensel bir dil olan müzikle köprü oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Program sonunda Vali Ali Yerlikaya tarafından Antakya Medeniyetler Koro Şefi Yılmaz Özfırat’a Fatma Şahin tarafından koronun bayan solistlerinden Meltem Altunay’a çiçek buketi takdim edildi. Ayrıca, açılışı gerçekleşen Kadın Şehitler Anıtı’nı yapan sanatçı Cahide Erel’e büyükelçilerimiz tarafından buket çiçek takdim edildi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının katkılarıyla düzenlenen Gaziantep’e Gazilik ünvanı verilişinin 96.Yıl dönümü 8 Şubat Özel konserinde, Antakya Medeniyetler Korosu seslendirdiği birbirinden güzel parçalar ile dinleyicilere muhteşem bir gece yaşattı.
Kaynak: İHA