'Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz' Çalıştayı

TBB Başkanı Feyzioğlu: 'Bizim şu an tüm çırpınışımız Cumhurbaşkanlığı makamının yerini ve saygınlığını yukarıda tutmak içindir, Cumhurbaşkanlığı makamının temsil ettiklerine saygımızdan ötürüdür mücadelemiz'.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, referandum sürecine ilişkin, 'Bizim şu an tüm çırpınışımız, Cumhurbaşkanlığı makamının yerini ve saygınlığını yukarıda tutmak içindir, Cumhurbaşkanlığı makamının temsil ettiklerine saygımızdan ötürüdür mücadelemiz.' dedi.

Feyzioğlu, Denizli Barosu Konferans Salonu'ndaki 'Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz' başlıklı çalıştaydan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen askerleri rahmetle andığını belirtti.

Türkiye'nin sınırlarının ötesinde sıcak bir çatışmanın içinde olduğunu dile getiren Feyzioğlu, şunları söyledi:

'Bu, küçümsenecek, görmezden gelinecek bir durum değildir. Sonuna kadar devletimizin ve Silahlı Kuvvetlerimizin arkasındayız. Dualarımız Suriye'de savaşan Mehmetçik'le, kahraman askerlerimizle. Bir Rus jetinin, Türk birliğini bombaladığı haberiyle sarsıldık. Ancak bir hukukçu olarak, bizi sarsan başka bir şey daha var. Yaklaşık 15 dakika sonra hükümetimizin yaptığı, 'kazaen' olduğu şeklindeki açıklamasıdır. Belki kazaen olmuştur. Kazaen olduğunu ben de düşünmek istiyorum, inşallah kazaen olmuştur. Bu alelacele yapılan açıklamanın şehit düşen askerlerimizin anısına saygılı bir açıklama olmadığını, milletimizin bilmesi gerekenleri öğrenmesini engelleyecek bir saik taşıdığını maalesef kuşkuyla düşünüyorum.'

Feyzioğlu, anayasa değişikliğinin Türkiye'yi demokratik bir ülke olmaktan tamamen çıkaracağını ve bölünme tehlikesi ile karşı karşıya getireceğini öne sürdü.

Gazetecilerin, bir ara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarının açıldığını ve daha sonra normale döndüğünü hatırlatması üzerine Feyzioğlu, 'Devlette küslük asla olmaz. Sayın Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin Cumhurbaşkanıdır. Bir Türk vatandaşı olarak kültürümüzde Cumhurbaşkanlığı makamı çok yukarıdadır. Cumhurbaşkanlığı makamına saygısızlık, küslük, sırtını dönmek yoktur. Bizim şu an tüm çırpınışımız Cumhurbaşkanlığı makamının yerini ve saygınlığını yukarıda tutmak içindir, Cumhurbaşkanlığı makamının temsil ettiklerine saygımızdan ötürüdür mücadelemiz.' diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın '(Hayır) diyenler PKK'lıdır, 'Hayır' diyenler PKK ile aynı saftadır' yönünde ifadesi olduğuna inanmadığını dile getiren Feyzioğlu, 'Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının böyle bir söz söylediğine kendi kulaklarımla duysam, kendi gözlerimle görsem inanmam çünkü Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı vatandaşlarını birbirine kırdıracak cümleler sarf etmez.' dedi.

Feyzioğlu daha sonra 'Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz' konulu çalıştayda anayasa değişikliği ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Kaynak: AA