Akhisar Kitap Günleri Fuarı Açıldı

Manisa’nın Akhisar ilçesinde ilk kez düzenlen Kitap Günleri Fuarı törenle kapılarını açtı.

Akhisar Kitap Günleri Fuarı Açıldı
Yaklaşık 110 yayınevi, 5 bin çeşit kitap ve 43 yazarın katıldığı Akhisar Kitap Günleri Fuarı, Akhisar İnönü Mahallesi’nde bulunan Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin arka bahçesinde kurulan dev çadır içerisinde ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Fuarın açılış kurdelesini Akhisar Belediye Başkan Vekili Av. Zafer Aşkın, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer ve fuar yetkilileriyle birlikte kestiler. 10 gün açık kalacak olan Akhisar Kitap Günleri Fuarı’nın açılış töreninde konuşan Akhisar Belediye Başkan Vekili Av. Zafer Aşkın," Fuarın açılışı için emeği geçen ve çabalayan herkese teşekkür ediyoruz. Kitap, insanların hayal, bilgi ve ruh dünyasına hitap eden çağımızın medyasının gerisinde kalmış bir unsurumuzdur. Bu tip fuarlar ile umarım görsel medyanın önüne geçecektir. Bundan sonra böyle fuarların daha fazla şehrimize gelmesini ve ilgi görmesini diliyorum” dedi.

Fuar hakkında bilgi veren VAV Fuarcılık İşletmecisi Coşkun Genç, "Yaklaşık 110 yayınevi ve 5 bin çeşidin üzerinde kitap fuarımızda yer almaktadır. Fuarımıza tüm Akhisarlı tüm kitapseverleri bekliyoruz. 10-19 Şubat tarihleri arasında Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sabah 10.00, akşam 20.00 olmak üzere 10 gün boyunca kitapseverlere hizmet vereceğiz" dedi.

Kitap günlerine özellikle öğrenciler büyük ilgi gösterirken, bu tür bir etkinliğin Akhisar’da yapılmasından dolayı vatandaşlar da duydukları heyecanı dile getirdiler.
Kaynak: İHA