AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun Açıklaması

'(Anayasa değişikliği) Şu anda Cumhurbaşkanı şahsi imzası ile yaptığı hiçbir eylem ve işleminde yargıya tabi değildir. Çünkü Kenan Evren bunu kendisi için kurdu. Cumhurbaşkanlığında yetkiler var ama sorumluluk yok. Ama bu 18 madde de yetki de sorumluluk da var' '(Sandık güvenliği) Bakanlığımız konunun üzerinde. Herkes özgür iradesini kullanacak. Biz hiç kimsenin iradesine ipotek konulmasına razı olamayız. Özgür iradesini sandığa nasıl yansıtacaksa onun ortamını hazırlamak bizim görevimiz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Anayasa değişikliğine ilişkin, 'Şu anda Cumhurbaşkanı şahsi imzası ile yaptığı hiçbir eylem ve işleminde yargıya tabi değildir. Çünkü Kenan Evren bunu kendisi için kurdu. Cumhurbaşkanlığında yetkiler var ama sorumluluk yok. Ama bu 18 madde de yetki de sorumluluk da var.' dedi.

Sorgun, beraberinde AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, AK Parti İl Başkanı Ali Dündar ve partililer ile görüştü.

Mardin'in farklı etnik yapıları bir arada hoşgörü içerisinde yıllarca yaşadığına dikkati çeken Sorgun, coğrafya olarak zor ama çok önemli bir bölgede yaşadıklarını söyledi.

Bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğini ve güçlü olmak zorunda olduklarını vurgulayan Sorgun, bütün şehirlerin önemli olduğunu, önlerinde ciddi bir sürecin bulunduğunu belirtti.

Referanduma değinen Sorgun, şöyle devam etti:

'Önümüzdeki halk oylaması, deyim yerindeyse yükte hafif ama pahada ağırdır. Halkımızın tarihi bir seçimi var. Çok çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Rehavetle kaybedilmeyecek hiçbir seçim yoktur. Çalışarak uğraşarak da kazanılmayacak hiçbir seçim yok. Bunu için çok çalışmamız gerekiyor. Birlik ve beraberlik içerisinde, hiçbir beklenti gözetmeden, davamız, ülkemiz, milletimiz, geleceğimiz ve küresel adalet ve huzur için samimiyetle çalışacağız'

Sorgun, Türkiye'de 1 Kasım'a göre yaklaşık seçmen sayısının 1 milyon 260 bin civarında arttığına dikkati çekerek, bunların genç seçmenler olduğunu bildirdi.

Bu 18 maddenin arkasında durulmayacak hiçbir maddenin olmadığını vurgulayan Sorgun, özellikle 18 yaşındaki milletvekili seçilme yaşında koparılan yaygaranın yersiz olduğunu kaydetti.

Mecliste Türkiye tarihinde görülmedik şeylerin görüldüğünü, Anayasa değişikliği paketini halkın önüne getirilmemesi için her şeyin yapıldığını aktaran Surgun, 'Burun kırmaktan bacak ısırmaya kadar kürsüyü işgal etmeye kadar her şeyi yaptılar. Büyük bir sabırla tabiri caize pabuç bırakılmadı ve geçti. O kadar çok yanlış bilgi ve yaygara yapıyorlar ki; hiçbirinin aslı esası yok.' ifadelerini kullandı.

Sorgun, şöyle konuştu:

'Şu anda Cumhurbaşkanı şahsi imzası ile yaptığı hiçbir eylem ve işleminde yargıya tabi değildir. Çünkü Kenan Evren bunu kendisi için kurdu. Zannettiler ki hep böyle generaller apoletliler bu memlekette cumhurbaşkanı olacak. Hesap edemediler, bir yiğit bir vatan evladı gelecek ve 'dünya beşten büyüktür' diyecek, birinin geleceğini hesap edemediler. Onlar yüz metre önünü göremezler. Geleceği nereden görecekler. Bunu hesap edemedikleri için bütün yetkileri kendileri için yaptılar. Şu anda Cumhurbaşkanlığında yetkiler var ama sorumluluk yok. Ama bu 18 madde de yetki de sorumluluk da var. Arkasında durup sokağa çıkıp anlatamayacağınız hiç bir şey yok arkadaşlar. Bu kadar net ve özgüvenle işin üzerine gideceğiz. Bize düşen geriye çalışmak kalıyor. Neticeyi Allah tayin eder. Biz samimiyetle çalışalım sonucu Allah takdir eder.'

- Sandık güvenliği

Çukur ve barikatlar döneminde bazı yerlerde bölge halkının dik durduğunu ve teröre geçit vermediğini aktaran Sorgun, bölge halkının dirayeti ve desteği ile sandık güvenliğinin korunacağına işaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun, sözlerini şöyle tamamladı:

'Sabır ve kararlılıktan sonra güvenlik güçlerimiz konunun farkında. Bakanlığımız konunun üzerinde. Herkes özgür iradesini kullanacak. Biz hiç kimsenin iradesine ipotek konulmasına razı olamayız. Özgür iradesini sandığa nasıl yansıtacaksa onun ortamını hazırlamak bizim görevimiz.'

Sorgun ve beraberindekiler daha sonra Mardin Valiliğini ziyaret etti.

Kaynak: AA