70 Yaşındaki Sultan Nine Torunuyla Satranç Öğrendi

Burdur'un Karamanlı ilçesinde Halk Eğitim Merkezinin anaokulu öğrencileri ve velileri için açtığı satranç kursuna, 70 yaşındaki Sultan Özger, 5 yaşındaki torunu İbrahim ile katılıyor.

Burdur'un Karamanlı ilçesinde Halk Eğitim Merkezinin anaokulu öğrencileri ve velilerinin katılabilmeleri için düzenlediği satranç kursuna, 70 yaşındaki Sultan Özger, 5 yaşındaki torunu İbrahim ile katılıyor.

Kuşaklar arasındaki ilişkiyi satranç yoluyla sağlamlaştırmayı hedef alan Karamanlı Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, anaokulu öğrencileri ve velilerine yönelik kurs açtı. Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, en küçüğü 3 ve en büyüğü 70 yaşındaki yaşındaki kursiyerlerin ilgisinden oldukça memnun kaldı.

Karamanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamdi Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, satranç kurusunun velilerden gelen talep doğrultusunda açıldığını belirtti.

Özcan, kursa 26 öğrencinin velileriyle katıldığını ifade ederek 'Amacımız, kuşaklar arasındaki ilişkiyi sağlamlaştırmak. Böylelikle daha iyi bir eğitim sağlamayı ve çocuklarımızın sorunlarını gidermeyi düşünüyoruz.' dedi.

Eğitimin anasınıfından başladığına işaret eden Özcan, satranç sporunun veli ile çocuk arasındaki bağı güçlendirdiğini vurguladı.

Usta öğretici ve 1. kademe yardımcı satranç antrenörü Özlem Baysan ise en küçük kursiyerlerinin 3 yaşında olduğunu ve yaş küçüldükçe dikkat süresinin kısaldığını söyledi. Katılımcılar arasında satranç öğrenmeyen kalmadığına değinen Baysan, '3 yaşında başlayan çocuğumuz var. Aynı zamanda 70 yaşında bir teyzemiz var. Hepsi de yardım almadan oyunlarını sürdürebiliyorlar.' diye konuştu.

- Babaanne ile torunu karşılıklı oynuyor

Grupta en çok ilgiyi 5 yaşındaki İbrahim Özger ile 70 yaşındaki babaannesi Sultan Özger çekti.

Sultan Özger, torununun isteğiyle satranç kursuna katıldığını, İbrahim ile hem kursta hem de evde satranç oynadıklarını söyledi.

5 yaşındaki İbrahim Özger ise maçları hep kendisinin kazandığını belirterek 'En çok babaannemle satranç oynamayı seviyorum.' dedi.

Kursa oğluyla katılan Hatice Gökçe, oğlunun tablet bilgisayardan çok satranca meraklı olduğunu ifade etti.

Velilerden Önder Aksu ise çocuğundan öğrendiği satrancın zevkli bir oyun olduğunu, birlikte oynamaktan hoşlandığını kaydetti.
Kaynak: AA