13 Şubat Dünya Epilepsi Günü

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği, epilepsi hastalığında toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla ''Epilepsi için Bak'' isimli kampanyayı hayata geçirdi.

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği, 13 Şubat Dünya Epilepsi Günü dolayısıyla epilepsi hastalığında toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla ''Epilepsi için Bak'' isimli kampanyayı hayata geçirdi.

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Naz Yeni, yeni düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, epilepsi hastalığının beyinde var olan elektriğin aşırı artmasıyla ortaya çıktığını söyledi.

Epilepsi hastalığının tedavi ve kontrolü sağlanmadığında kişinin yaşam kalitesinin bozulduğunu, hastalığın da ekonomik yükünün giderek arttırdığını anlatan Yeni, hastalığının dünyada yaklaşık 50 milyon kişide görüldüğünü bildirdi.

Epilepsi hastalığa dikkati çekmek amacıyla ''Epilepsi için Bak'' adıyla kampanya düzenlediklerini belirten Yeni, şunları kaydetti:

''Dünya Epilepsi Günü kapsamında Belçika kökenli biyoteknoloji şirketi olan UCB Pharma’nın koşulsuz desteğiyle her 100 kişide bir görülen hastalığa farkındalık oluşturmak için kampanya başlattık. Bu kampanyayla kamuoyunun dikkatini epilepsi hastalığına çekmek istiyoruz. Kampanyayı epilepsinin global rengi mor ve bakış açısını değiştirmeyi temsil eden gözlük ikonuyla birleştirdik. Kampanya kapsamında İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir ve Şanlıurfa gibi illerdeki alışveriş merkezlerinde bilinçlendirme stantları açıyoruz. Buralarda bilgilendirici broşürler ve mor gözlüklerimizi dağıtarak hastalığa dikkat çekeceğiz. Bunun için kampanyaya destek bekliyoruz. Ulaştığımız her bir kişinin epilepsi hastalarına destek olması ve doğru bilgilere dikkat çekecek birer elçi olması, hayal ettiğimiz bilinç düzeyine ulaşmamızı sağlayacaktır.''
Kaynak: AA