1.Çukurova Hepatoselüler Karsinoma Sempozyumu

ÇÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr Akkız: 'Çok ciddi bir kronik hepatit B popülasyonu var ülkemizde. Tüm dünya için Türkiye için de karaciğer kanseri yeni bir tehdit, risk faktörü'

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Akkız, Türkiye'de çok ciddi kronik hepatit B popülasyonu bulunduğunu belirterek, 'Tüm dünya için Türkiye için de karaciğer kanseri yeni bir tehdit, risk faktörü.' dedi.

ÇÜ tarafından düzenlenen 1. Çukurova Hepatoselüler Karsinoma (Karaciğer Kanseri) Sempozyumu başladı.

Sempozyum Başkanı ÇÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Akkız, bir otelde düzenlenen sempozyumun açılışında, son 10 yılda karaciğer kanserinin artışında dramatik bir artış yaşandığını belirtti.

Her yıl 780 bin kişinin hastalığa yakalandığını, bunların 740 binin hayatını kaybettiğini ifade eden Akkız, şunları söyledi:

'Bugün dünya nüfusunun yüzde 5 Hepatit B virüsü ile enfekte halde. Temel risk faktörlerinin ne yazık ki tümünü Türkiye taşıyor. Çok ciddi bir kronik hepatit B popülasyonu var ülkemizde. Tüm dünya için Türkiye için de karaciğer kanseri yeni bir tehdit, risk faktörü.' dedi.

Konuşmanın ardından İlber Ortaylı, 'Türkiye'nin Çağdaşlaşma süreci' konulu konferans verdi.

Türk ve dünya üniversitelerinden 300 bilim adamının katıldığı sempozyum iki gün sürecek. Sempozyumda temel bilim ve klinik araştırma bulguları, girişimsel radyoloji ve cerrahi sonuçlar tartışılacak.
Kaynak: AA