Umut Tacirlerinin Korkulu Rüyası 'Türk Jandarması'

Edirne, ülkelerindeki iç savaş ve ekonomik krizler nedeniyle Türkiye’ye sığınan ancak yasa dışı yollarla Avrupa’ya gitmeye çalışan göçmenlerin ‘umut yolu’ olmaya devam ediyor. Jandarma ekipleri ise yasa dışı göçe göz açtırmayarak umut tacirlerinin korkulu rüyası oluyor.

Umut Tacirlerinin Korkulu Rüyası 'Türk Jandarması'
Edirne İl Jandarma Komutanlığınca, 2016 yılı içerisinde yapılan operasyonlarda yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış yapmak isteyen aralarında Suriye, Afganistan, Somali Bangladeş, Irak gibi ülkelerin vatandaşı olan toplam 17 bin 800 göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler, tamamlanan işlemlerinin ardından Edirne Valiliği Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Umut tacirlerinin korkulu rüyası ‘Türk jandarması’

Ülkelerindeki iç savaş ve ekonomik krizler nedeniyle Türkiye’ye sığınan binlerce göçmen, ya daha önceden Avrupa’ya giden akrabalarının yanına gitmek ya da batı ülkelerinde yeni bir hayat kurma sevdası için insan tacirlerinin ağına düşmeye devam ediyor. Göçmenlerin ellerinde, avuçlarında ne varsa alarak, onları ‘umut’ yolculuğuna çıkarmak isteyen insan tacirlerine ‘Türk jandarması’ göz açtırmıyor. Edirne’de, 2016 yılında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış yapmak isteyen toplam 17 bin 800 göçmene simsarlık yapma suçuyla Edirne İl Jandarma Komutanlığınca gözaltına alınan 240 organizatörün 127’si tutuklanarak cezaevine konuldu.

FETÖ’cüle rde, insan tacirlerinden medet umuyor

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından görevlerinden ihraç edilen aralarında profesör, hakim, öğretmen gibi meslek gruplarından olan FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeleri de, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış yapmak için insan tacirlerini kullanıyor. 2016 yılında Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince sınır ilçeleri ve bölgelerinde icra edilen operasyonlarda, FETÖ üyesi olduğu tespit edilen 20 kişinin gözaltına alındığı ve 14’ünün tutuklanarak cezaevine konulduğu bildirildi.

Kaynak: İHA