Manisa'dan Kısa Kısa

Soma Belediyesi, organik sebze tohumlarını, mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıyla dağıttı.

ELİ Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen organik sebze tohum dağıtım törenine, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Hasan Ergene ve ilçe protokolü ile mahalle muhtarları katıldı.

Törende konuşan Başkan Ergene, tarımsal üretime destek olmayı amaçlayan Soma Belediyesi olarak üreticilere organik tarım konusunda bir farkındalık yaratma düşüncesiyle ilk adımı attıklarını kaydetti.

Ergene, 'Belediyemiz yapmış olduğu bu çalışmayla insan, çevre ve hayvan sağlığına duyarlı, güvenli tarımsal yöntemlerle yetiştirilmiş bitkilerden üretilen yerli sebze tohumlarının gelecek nesillere aktarılması ve bu bilincin yaygınlaştırılmasını hedeflemektedir.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından muhtarlara protokol üyeleri tarafından organik sebze tohumu dağıtıldı.

- Turgutlu'da 200 kiloluk köpek balığı ilgi odağı oldu

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bulunan bir balıkçının önünde sergilenen 3,5 metre boyunda 200 kilogramlık camgöz cinsi köpek balığı ilgi odağı oldu.

Bodrum açıklarında yakalandığı öğrenilen balığı alan Turgutlu'daki balıkçının iş yerinin önünde sergilenen köpek balığına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İş yeri sahibi Barış Erbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Biz bu balığı satın alarak iş yerimizin önünde sergiledik. Vatandaşlarımızın ilgilisi çok. Herkes fotoğraf çekiliyor. Camgöz cinsi köpek balığını 1-2 gün burada tuttuktan sonra parçalayarak et haline getirip kilogramını 15 ila 20 liradan satacağız. Turgutlu'da az da olsa müşterisi oluyor.' dedi.

Kaynak: AA