Manavgat'ta Zabıta 4 Bin 408 İşyerini Denetledi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl toplam 4 bin 408 işyerini denetledi.

Manavgat Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede 2016 yılında bin 24'ü gıda satan işletme olmak üzere toplam 4 bin 408 işyerinde denetleme yaptı.

Zabıta ekipleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmadan faaliyet gösterdiği tespit edilen 48 işyerini, 9207 sayılı yönetmelik hükümlerine dayanarak ticari faaliyetten men ederken, yine aynı kanuna uygun olarak faaliyet gösteren 844 işyeri içinde 'Uygundur' tutanağı düzenlendi.

Kasap, market gibi gıda sektörü üzerine hizmet veren 3 iş yeri hakkında da çevrede soğutma motorlarından rahatsızlık duyulduğu gerekçesiyle gürültü ölçüm raporu düzenledi.

Zabıta ekipleri, bir işyerinde son kullanma tarihi geçmiş gıdaları imha ederken, internet kafe, kıraathane ve alkollü mekanların da arasında bulunduğu 25 iş yerini, kaymakamlığın da oluruyla geçici süreyle mühürledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in de 'Vatandaşlarımızın sağlığı için zabıta ekiplerimizin yaptığı çalışmalar devam edecek.' dediği belirtildi.

Kaynak: AA