İşi Eğlenceye Çevirip Daha Verimli Oluyorlar

Adana’da elektrik panoları üretimi yapan firmanın sahibi, çalışanlarının keyifli vakit geçirebilmeleri için iş yerinde oyun salonu ve mini bir hayvanat bahçesi oluşturdu İşveren Tuncer: 'İşçilerimiz, eğlenerek çalıştığında daha verimli iş çıkartıyorlar' İşçi Tuncay: 'İşe her gün mutlu şekilde geliyoruz, iş yerini evimiz gibi görüyoruz'.

YUSUF KOYUN - Adana’da iş adamı, iş yerinde oyun salonu ve mini hayvanat bahçesi oluşturarak çalışanlarının boş zamanlarında keyifli vakit geçirebilmelerine olanak sağlıyor.

Elektrik panoları üretimi yapan 50 yaşındaki Tuncay Tuncer, 25 kişiye istihdam sağladığı iş yerinde çalışanlarının öğle molasında ve diğer dinlenme aralarında çalışma ortamından uzak kalmaları ve yorgunluklarını atmaları için iş yerinde oyun salonu oluşturdu.

İşçiler, öğle yemeğinin ardından çay ve kahvelerini alıp oyun salonunda bilardo ve langırt oynayarak vakit geçiriyor.

İş yerindeki mini hayvanat bahçesini de gezip buradaki maymun, kuş ve köpeklere yiyecek verip onlarla zaman geçirebiliyor.

Bazı işçiler de oyun salonundaki berber köşesinde deneyimli arkadaşları tarafından isterlerse tıraş ediliyor.

Üretimin her aşamasında yer alan Tuncay Tuncer, yemekte ve oyunda da işçilerinin arasında yer alıyor.

-Çalışanların motivasyonu ve stres atmaları

Tuncay Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışanlarının işe motive olmaları ve stres atmaları için her imkanı sunmaya çalıştığını söyledi.

Çalışanlarının sabah 07.20’de iş yerinde geldiğini, burada kahvaltılarını yaptıktan sonra saat 08.00’de mesaiye başladığını belirten Tuncer, şöyle devam etti:

'Personelimiz 12.00’de verilen molada, bilardo, langırt oynayıp mini hayvanat bahçemizde vakit geçiriyor. İşçilerimiz, eğlenerek çalışsınlar, severek işlerini yapsınlar, mutlu ve huzurlu olsunlar. Onlar eğlenerek çalıştığında daha verimli iş çıkartıyorlar. Benim çıraklığımda böyle imkanlar yoktu. Ben de kendi işimi kurduktan sonra işçilerime bu imkanları sunmak istedim.'

Tuncer, uygulama sayesinde çalışanların daha verimli olduğunu vurgulayarak, 'Ben onlara ne kadar çok imkan tanırsam o kadar daha çok verim alıyorum. Onlar da kendi iş yerleri gibi çalışıyorlar. Saat 15.00'de çay molası verilir. Çay molasında çalışanlarımıza börek, poğaça veya muhallebi ikram edilir. Yarım saat sonra da tekrar herkes iş başı yapar.' diye konuştu,

- İşçiler mutlu

İşçilerden Taner Tuncay, daha önce çeşitli iş yerlerinde çalıştığını ancak böyle bir çalışma ortamında bulunmadığına işaret ederek, işe her gün mutlu şekilde geldiklerini, burayı evleri gibi gördüklerini ifade etti.

Tuncay, 'İşimiz biraz yorucu ve stresli oluyor. Oyun salonunda veya hayvanat bahçesinde stresimizi atabiliyoruz. Onun dışında bir de berber bölümümüz var. İhtiyaç duyanlar burada saç ve sakal tıraşını oluyor.' dedi.

İşçilerden Yusuf Sanga da öğle yemeğinden sonra bilardo, langırt oynayarak ya da mini hayvanat bahçesinde zaman geçirerek yorgunluklarını attıklarını, bu aktivitelerin işlerine de olumlu yansıdığını kaydetti.
Kaynak: AA